Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, Nablus kentinde, İsrail askerinin bir binanın tepesinden Filistinli bir genci hedef alarak öldürdüğü anlar kaydedildi. Olayın ardından ise yanındaki askerin sevinçle arkadaşını tebrik etmesi dikkat çekti.
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tubas, Nablus, Cenin, Tulkerim, Kalkilya, Ramallah, El Halil ve Beytüllahim kentlerine sık sık baskınlar düzenliyor. Son olarak, Gazze Şeridi’ne yapılan saldırının ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar artmış durumda. Bu süreçte 7 binden fazla Filistinli yaralandı, yaklaşık 17 bin kişi gözaltına alındı.
İsrail ordusu, Gazze’de varılan ateşkesin ardından Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Cenin kenti ve mülteci kampına “Demir Duvar” adını verdiği bir saldırı başlattı. Saldırılar kısa sürede Tulkerim ve Tubas şehirlerine genişledi. Cenin ve Tulkerim’deki mülteci kamplarında İsrail işgali devam ediyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]