Haberler

2020 SSK ve Bağ Kur Emekli Aylıkları Ne Kadar?

2020 SSK ve Bağ Kur Emekli Aylıkları Ne Kadar? 2020 emekli maaşı oranları kamu ve özel sektörden emekli olan kişiler arasında farklı değişkelere göre farklılık göstermektedir. SSK yeni adıyla 4/A sigorta türünden emekli olan kişilerin prim ödemeleri, işe başlama ve hizmet tarihleri, sigortalılık süreleri vb. birçok farklı unsura göre emekli olduklarında aldıkları maaşlarda farklılık göstermektedir. Benzer şekilde Bağ Kur emeklilikleri içinde ödenen mevcut prim miktarlarına göre farklı oranlarda ödeme gerçekleştirilmektedir.

Her yıl enflasyon ve diğer değişkenlere göre yapılan zamların ardından 2020 yılı içinde SSK veya Bağ Kur üzerinden emekli olan vatandaşlar için zam oranları belirlenmektedir. Söz konusu değişkenlere göre SSK ve Bağ Kur emekli aylıkları değişiklik göstermektedir.

2020 En Düşük SSK (4/A) Emekli Maaşı Ne Kadar?

En düşük 4/A emekli maaşı 2020 yılı için 1.256 TL olarak hesaplanmıştır. Öte yandan kişinin emekli olduğu prim miktarına ve hizmet süresi gibi farklı tip niteliklerine göre emeklilik için alacağı tazminat ve maaş oranları değişiklik göstermektedir. Özel sektörde çalışan kişilerin ağırlıklı olarak emekli oldukları SSK üzerinden emeklilik için çalışırken kişinin elde ettiği kazanca ve farklı tip değişkenlere göre emekli maaşı oranlarında değişikliler yaşanmaktadır.

2020 En Düşük Bağ Kur (4/B) Emekli Aylığı Ne Kadar?

2020 Bağ Kur emekli maaşı sigortalılık türüne göre değişmekle birlikte, sigortalılık süresi boyunca yapılan prim ödemelerine göre değişmektedir. Esnaf ve çiftçiler başta olmak üzere kendi hesabına bağımsız olarak çalışan kişilerin yaptırdıkları bu sigorta türü için belirlenen maaş oranları birçok farklılık göstermektedir. SSK ve Bağ Kur emekli aylıkları hesaplama işlemleri için bu tip değişkenlerin hesaba katılması şarttır. Buna göre 2020 güncel Bağ Kur emekli maaşları:

  • En düşük Bağ Kur emekli maaşı: 1.784 TL
  • En düşük esnaf Bağ Kur emekli maaşı: 1.451 TL
  • En düşük Bağ Kur emekli maaşı: 1.451 TL

Olarak belirlenmiştir.  Yeni adıyla 4/B (Bağ Kur) emekli maaşı oranları sigorta türüne ve prim ödeme oranlarına göre değişiklik göstermektedir.

Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Emekli maaşı hesaplama işlemleri için kişinin; çalışma süresi, işe başlama tarihi, sigortalılık bilgileri, yaşı, cinsiyeti vb. unsurların bilinmesi gerekmektedir. Bu nedenle kendi başınıza yapacağınız hesaplamalar için birçok farklı etken atlanabilir. SGK hesaplama robotları veya mali müşavirler aracılığıyla emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemleri sırasında farklı unsurlar dikkate alındığından hesapla sırasında kişiden kişiye farklı maaş oranları ortaya çıkabilir.

Yapılan yeni zammın ardından SSK ve Bağ Kur emeklileri için %6,5 oranında zam uygulanacak. Söz konusu zamlar 15 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı.

SSK ve Bağ Kur Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

SSK emekli maaşı sorgulama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli maaşı hesaplama sayfası üzerinden resmi olarak işlem yapabilirsiniz. Öte yandan e – devlet üzerinden de sigorta hizmet dökümü ve tescil sorgulaması yaparak sigortalılık bilgileriniz hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Çalışma sürelerine ve sigortalılık bilgilerine göre SSK ve Bağ Kur emekli aylıkları değişiklik göstermektedir.

Emekli olunduğunda yüksek aylık almak için çalışma hayatı sırasında kişilerin prim ücretlerinin yüksek ödenmesi gerekmektedir. En düşük prim üzerinden hesaplanan SSK emekli maaşı 1.256 TL, en düşük Bağ Kur emekli aylığı ise 1.451 TL olarak hesaplanmıştır. İnternet üzerinden hesaplama araçları ile emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.

Benzer Haberler

Hesabınızı Büyütmenin Yolu TikTok Takipçi Hilesi

Hesabınızı Büyütmenin Yolu TikTok Takipçi Hilesi TikTok, günümüzde gençlerin ve yetişkinlerin ilgisini çeken en popüler…

2 saat önce

İstanbul Başakşehir Spor Salonu’nda Tarihi Güreş Müsabakaları

İstanbul Başakşehir'de Türkiye Güreş Federasyonu Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı İstanbul Başakşehir Spor Salonu, 9-12 Mayıs…

4 saat önce

Trendyol Süper Lig 37. Hafta Programı Açıklandı

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi 19 Mayıs Pazar Günü Trendyol Süper Lig'in 37. hafta programı belli oldu. Bu…

6 saat önce

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Fenerbahçe Derbisini Kazanarak Şampiyon Olmak İstiyoruz”

Okan Buruk, Fatih Karagümrük Maçını Değerlendirdi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ligin 36. haftasında Atatürk…

6 saat önce

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı VNL Heyecanına Hazır

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde Boy Gösterecek Son şampiyon Türkiye A…

6 saat önce

Carlo Ancelotti, Performanslarıyla Şaşırtan Futbolcular Arasında Arda Güler’i Saydı

Ancelotti'den Şaşırtan İsimler Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, bu sezon takımındaki performansıyla kendisini şaşırtan…

6 saat önce