Bakan Göktaş, Güçlü İş Birliklerinin Önemine Dikkat Çekti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bostancı’da düzenlenen Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve II. Eylem Planı (2025-2027) Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, **sivil toplum kuruluşlarıyla kurulan iş birliklerinin güçlendirilmesine** vurgu yaptı. Bakan Göktaş, bu vizyon belgesinin tüm paydaşlarla iş birliklerini güçlendirmesini dileyerek, sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini iletti.
İş Birlikleriyle Gücünü Artıran Bakanlık
“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak ‘Toplumun her ferdine etkin sosyal hizmet sunarak ülkemizin sosyal kalkınmasında öncü kurum olmak’ vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Göktaş, güçlü bir sivil toplumun güçlü bir demokrasinin ve devletin tamamlayıcısı olduğuna inandıklarını belirtti. Bu doğrultuda sivil toplum, akademi, uluslararası kuruluşlar ve özel sektörle yapılan iş birliklerinin gücüne güç kattıklarını ifade etti.
Küresel Seferberlik ve İş Birlikleriyle Güçlenen Projeler
Göktaş, kadının güçlendirilmesinden engelli ve yaşlı hizmetlerine, çocuk politikalarından sosyal yardım desteklerine kadar pek çok alanda yürütülen projeleri sivil toplumla iş birliği içinde hayata geçirdiklerini vurguladı. Ayrıca, ‘Gönül Elçileri Projesi’ ile çocukların sevgi dolu bir ortamda büyümelerini sağladıklarını ve bu projeyi Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu vesilesiyle UNICEF ile düzenleyecekleri etkinlikle dünyaya tanıtacaklarını belirtti.
Geleceğe Yönelik İş Birlikleri ve Eylem Planı
Sivil toplumla sağlam bir iş birliği zemini oluşturmak amacıyla 2022 yılında hayata geçirilen Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’na değinen Göktaş, bu plan çerçevesinde tüm paydaşlarla kurulan iş birliklerini daha etkin hale getirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Özellikle özel sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından oluşturulan Sosyal Taraflarla İş Birliği Platformu’nun paydaşların erişimine sunulduğunu duyurdu.
Eylem Planıyla Güçlenen İş Birlikleri
Bakan Göktaş, açıklanan Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve II. Eylem Planı ile sivil toplumla kurulacak yeni iş birliklerine ivme kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, bu belgenin bakanlıkla sivil toplum arasındaki stratejik iş birliğine rehberlik edeceğini vurguladı. Programa katılan UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ise bu belgenin sadece bir istişare sürecinin sonucu olmadığını, aynı zamanda stratejik bir rehber niteliğinde olduğunu ifade etti.