Akp hükümetinin son dönemde, partisine yakın isimlere birçok kamu inşaatı ihalesi verdiği ortaya çıktı. Bu ihaleler arasında dikkat çekenler şunlar:
Konya Akşehir Adalet Binası ihalesi de tartışmalara neden oldu. 2023 yılından beri devam eden ihalelerde DÖRDÜNCÜ KEZ İHALE yapıldı. Hükümetin tasarruf tedbirlerine rağmen, yeni bina yapılmayacağı ifadesine rağmen, Akşehir Adalet Binası için 404 milyon TL’lik ihale yapıldı. İhaleyi alan firmanın sahiplerinden biri AKP’den Ankara milletvekili adayı adayı olmuştu. Bina, 700 gün içerisinde tamamlanacak ve toplam 9 duruşma salonuna, 19 hakim ve 16 savcı odasına sahip olacak.
Akp hükümetinin, kamu ihalelerinde şeffaflığı ve adalete uygunluğu sağlaması gerektiği eleştirileri yapılırken, vatandaşlar adalet binaları yapılırken ülkede adaletin olmadığı paradoksu ile karşı karşıya kaldılar.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap