Haberler

Astsubay Maaşları 2020

Astsubay Maaşları 2020 derece ve kadro özelinde değişiklik göstermektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, astsubay okullarında yetiştirilerek orduya katılmaya hak kazanan personeller, astsubay çavuştan – astsubay kıdemli başçavuşa kadar olan rütbeler astsubay olarak nitelendirilmektedir. Görev yerine, hizmet yılına, derece ve rütbelere göre farklı oranlarda maaş farkları ortaya çıkmaktadır. Ortalama olarak 2020 yılı için astsubayların aldıkları maaşlar 4.500 – 6.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Öte yandan bu kişiler için emekli olduklarında alacakları tazminat ve emekli maaşlarında da aynı etkenlere göre farklı maaş oranları ortaya çıkmaktadır.

Meslek yüksekokullarında iki yıl eğitimin ardından başarılı şekilde mezun olan adayların atamaları gerçekleştirilir. Astsubay maaşları yapılan atamaların ardından en düşük rütbe ve dereceden başlayarak emekli olana kadar farklı unsurlara göre artarak devam eder.

En Düşük Astsubay Maaşları 2020 Ne Kadar?

En düşük astsubay maaşı orduya yeni katılarak görev yapan personeller tarafından alınmaktadır. Ortalama olarak şuan için en düşük astsubay maaşı 5 bin 500 TL civarında seyretmektedir. Astsubay çavuş rütbesi ile göreve başlayan bu personeller ilk dereceden ve en düşük rütbeden başlayacağı için aldıkları maaşlarda başlangıç seviyesi olarak tanımlanmaktadır.

Astsubay olarak görev yapılan bölgeye göre de farklı kişiler farklı oranlarda ek ödeme ve ikramiye alabilirler. Bu nedenle astsubayların aldıkları maaşlar arasında çeşitli etkenlere göre farklılıklar yaşanmaktadır.

Astsubay Emekli Maaşı Ne Kadar?

Astsubay emekli maaşı astsubay çavuş ve astsubay kıdemli başçavuş rütbesine göre değişiklik gösterecektir. Buna göre en düşük ve en yüksek astsubay emekli maaşı:

  • En düşük astsubay emekli maaşı: 2.523,54 TL
  • En yüksek astsubay emekli maaşı: 3.08,25 TL

Olarak hesaplanmıştır. Söz konusu maaş oranları farklı kadro ve derecelere göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle kişilerin alacakları maaşlar arasında da çeşitli etkenlere göre farklılıklar yaşanmaktadır. Astsubay maaşları ek aylık ve diğer unsurlara göre değişmektedir.

Yeni Mezun Astsubay Maaşları 2020 Ne Kadar?

Yeni mezun astsubay maaşı en düşük dereceden ve rütbeden başlayarak hesaplanmaktadır. Meslek yüksekokulları bünyesinde 2 yıl eğitim görmelerinin ardından ordu bünyesinde göreve başlayan adaylar, astsubay çavuş rütbesinde görev yaparlar. Okuldan yeni mezun olunmasının ardından görev yerine ve diğer değişkenlere göre söz konusu personeller için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından farklı oranda maaş ödenmektedir. Buna göre ortalama olarak yeni mezun bir astsubay çavuş tarafından 5 bin – 5 bin 500 TL arasında maaş alınmaktadır.

Kıdem ve rütbe artışına göre söz konusu maaş oranları da artmaktadır. Okuldan yeni mezun olduktan sonra astsubaylar göreve astsubay çavuş olarak başlayarak astsubay kıdemli başçavuş rütbesine kadar yükselmektedir. Astsubaylar arasında en yüksek rütbe Ast. Kıdemli Başçavuş olarak belirlenmiştir. En alt ve en üst dereceye kadar farklı oranlarda maaş ödemesi yapılır.

Astsubay Nasıl Olunur?

Astsubay olmak için lise eğitiminin ardından üniversite sınavında elde edilen puana göre kişilerin astsubay meslek yüksekokulluna girmeleri mümkündür. Buraya girmek için adaylardan bazı şartları taşımaları istenmektedir. Bunun dışında 2 yıl boyunca eğitim alınmasının ardından başarılı bir şekilde mezun olan adaylar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde astsubay çavuş rütbesi ile görev yapmaya başlarlar.

Öte yandan dışardan da astsubay olarak alım yapılmakladır. Astsubay maaşları da yine kadro, derece ve rütbeler göre değişiklik göstermektedir. Astsubay çavuş ve astsubay kıdemli başçavuş rütbeleri arasında görev yapan tüm subaylar için astsubay tanımlaması yapılmaktadır. Ortalama olarak 5 bin – 6 bin 500 TL arasında maaş ödemesi bu kadro için yapılmaktadır.

Benzer Haberler

İstanbul Sünnet Organizasyonu Firması

İstanbul Sünnet Organizasyonu Firması İstanbul gerek tarihi güzelliği gerekse iki kıtayı birbirine bağlayabilmesi nedeniyle dünyanın…

1 saat önce

TFF, 7 Süper Lig Kulübünü Disiplin Kuruluna Sevk Etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'de yer alan 7 kulübü Profesyonel Futbol…

2 saat önce

İsveç Allsvenskan Ligi VAR Sistemini Kullanmayacak

İsveç Futbol Federasyonu, VAR Sistemini Reddetti İsveç Futbol Federasyonu, ülkenin en üst düzey futbol ligi…

2 saat önce

PSG ve Le Havre 3-3 Berabere Kaldı

PSG, Le Havre Karşısında Berabere Kaldı Fransa Ligue 1'in 31. haftasında lider Paris Saint-Germain (PSG),…

4 saat önce

Galatasaray’da Victor Nelsson’un Geleceği Belirsiz

Victor Nelsson'un Sezon İçindeki Değişen Performansı Victor Nelsson, sezon başında rotasyon oyuncusu olarak görev yaparken,…

4 saat önce

Denizli’de Kervansaray Mahallesi’nde Bir Kişi Ölü Bulundu

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Kervansaray Mahallesi'nde bir kişi evinde ölü bulundu. Saat 10.00 sıralarında apart dairesinde…

4 saat önce