O İş Bu İş

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Azerbaycan’da Milletvekili Seçimleri Yarın Yapılacak

Azerbaycan’da Milletvekili Seçimleri Yarın Yapılacak

O İş Bu İş O İş Bu İş -
27 0

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in aldığı erken seçim kararının ardından Azerbaycan’da heyecan dorukta.

Seçim Süreci ve Katılımcılar

Azerbaycan’da 28 Haziran’da parlamentoyu fesheden Cumhurbaşkanı Aliyev’in kararıyla seçim süreci başladı. Yarın yapılacak seçimde 990 aday, 125 sandalye için yarışacak. Seçime 25 siyasi parti ve bağımsız adaylar katılacak. 6 milyon harikabet 421 bin kayıtlı seçmen sandık başına gidecek.

Uluslararası Gözlemciler

Seçimi yaklaşık 112 bin yerli ve 604 yabancı gözlemci izleyecek. AGİT, Bağımsız Devletler Topluluğu, Türk Devletleri Teşkilatı gibi uluslararası örgütlerin gözlemci heyetleri de seçimi takip edecek. TBMM heyeti de Azerbaycan’daki seçimi izleyecek.

İşgalden Kurtarılan Bölgelerde Seçim

Azerbaycan’ın Ermenistan harikabet giriş işgalinden kurtardığı bölgelerde de seçim yapılacak. Karabağ’ın sembol şehri Şuşa ve diğer bölgelerde 42 binden fazla seçmen oy kullanacak. Bu, 30 yıl aradan sonra ilk kez tüm topraklarda milletvekili seçimi yapılacağı anlamına geliyor.

Seçimin Öne Alınması

Azerbaycan Milli Meclisi, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve harika bet Sözleşmesi 29 Taraflar Konferansı’na ev sahipliği yapacak olması nedeniyle genel seçimlerin iki ay öne alınmasını talep etmişti. Cumhurbaşkanı Aliyev, Milli Meclisi feshederek genel seçimlerin 1 Eylül’de yapılmasını kararlaştırmıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir