Bolat: Cari İşlemler Açığı Düşüş Trendinde
Bakan Bolat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mart ayı ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi. Bolat, cari işlemler açığındaki %13,4’lük azalışla bu yılın mart ayında 4,5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Yıllıklandırılmış cari işlemler açığının ise 31,2 milyar dolara gerilediğini ifade etti.
Dış Ticaret Açığında Azalma
Bolat, son 10 redroyalbet ayda dış ticaret açığının %22 azalarak 91,9 milyar dolara gerilediğini vurguladı. İhracatın ithalatı karşılama oranının %73,7’ye yükseldiğini söyleyen Bolat, ihracatın %0,8 artarak 257,6 milyar dolara, ithalatın ise %6,4 azalarak 349,5 milyar dolara gerilediğini belirtti.
Olumlu Gelişmeler ve Beklentiler
Bolat, dış ticaret açığındaki gerilemenin hizmet ihracatındaki artışla desteklendiğini ifade redroyalbet giriş etti. Hizmet gelirlerinin rekor kırdığını belirten Bolat, cari işlemler açığında önemli bir düşüş yaşandığını ve açığın Mayıs 2024’te 30 milyar doların altına gerilemesinin beklendiğini söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de carı açıktaki düşüşle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıllık cari açıktaki 8 aylık düşüşün red royal bet programlarının başarısı olduğunu belirten Şimşek, cari açıktaki yıllık iyileşmenin 25,8 milyar dolar olduğunu ifade etti. Dış finansmana erişimde artışın yaşandığını ve rezervlerde iyileşme beklediklerini belirtti.