Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’ne Katılmak Üzere Washington’da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere temaslarına başladı.
75. Yılı Anma Etkinliğine Katılarak Vatandaşları Selamladı
Erdoğan, Washington’da NATO’nun 75. Yılı Anma Etkinliğine katılmak üzere konakladığı otelden ayrılarak Türk bayrakları ve pankartlarla karşılanan vatandaşları selamladı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.
Erdoğan, NATO Zirvesi’nde Önemli Görüşmeler Gerçekleştirdi
Erdoğan, Andrew W. Mellon Auditorium’da düzenlenen NATO’nun 75. Yılı Anma Etkinliğine katıldı. ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in açılış konuşmasının ardından, Macaristan Başbakanı Orban’ı kabul etti.
Türkiye-Macaristan İlişkileri ve Bölgesel Konular Ele Alındı
Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile yaptığı görüşmede Türkiye-Macaristan ilişkileri, Türkiye’nin AB’ye katılım süreci ve bölgesel konuları ele aldı. Erdoğan, Türkiye’nin barışçıl çabalarını sürdürdüğünü ve uluslararası kamuoyundan destek istediğini vurguladı.