Kategoriler: Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Konuşması

Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Kudüs ve Filistin’e destek veren parlamenterlere teşekkür etti. İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşen konferansın önemine vurgu yaptı.

Filistin Davasına Destek

Erdoğan, 34 ülkeden 157 üye ile başlayan Türkiye-Filistin dostluk girişiminin bugün 2 bin üyeye ulaştığını belirterek, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu’nun Filistin davasının küresel ölçekte sesi olduğunu ifade etti. Türkiye olarak Filistin davasını desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Kudüs’ün Önemi ve Tehlikeleri

Erdoğan, Kudüs’ün kadim kimliğinin yok edilmeye çalışıldığını, Mescid-i Aksa’nın tarihi statüsüne yönelik tacizlerin arttığını belirtti. İşgalci İsrail’in Kudüs’ü adım adım değiştirmeye çalıştığını ve bu duruma karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Filistin’e Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşanan zulme karşı Türkiye’nin insani yardımlarını sürdürdüğünü ve İsrail’e karşı ticari ilişkilerini kısıtladıklarını açıkladı. Gazze’ye gönderilen insani yardımların devam ettiğini belirtti ve Gazze’deki katliamları kınadı.

İsrail ve Uluslararası İlişkiler

Erdoğan, İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulme karşı Türkiye’nin tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Amerika’nın İsrail’e askeri yardımını eleştirdi ve uluslararası toplumu İsrail’in politikalarını durdurması konusunda çağrı yaptı.

Siyasi İfade Özgürlüğü ve İftiralar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaparken, kendisine ve Türkiye’ye yöneltilen iftiraları eleştirdi. Gezi Olayları’nda İstanbul’da kamp kuranların Filistin protestolarını görmezden geldiğini belirtti ve uluslararası basının Filistinli gazetecileri konu etmemesini eleştirdi.

Gazze ve Filistin’in Yanında Olmaya Devam

Erdoğan, Gazze’nin ve Filistin’in yanında olmaya devam edeceklerini ve İsrail’in Gazze’deki zulmünün durdurulması için çabalarını sürdüreceklerini açıkladı. Türkiye’nin, adaletin sağlanması ve Filistin halkının haklarının korunması için mücadele edeceğini belirtti.

Benzer Haberler

VavaCars Fatih Karagümrük, Gaziantep FK’ya Yenilerek Süper Lig’e Veda Etti

VavaCars Fatih Karagümrük, Gaziantep FK'ye Yenilerek Kötü Sonla Süper Lig'e Veda Etti VavaCars Fatih Karagümrük,…

3 saat önce

Trabzonspor’un İlk Golünü Atan Efsane Futbolcu Osman Türk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Trabzonspor'un Efsanevi Futbolcusu Osman Türk, Son Yolculuğuna Uğurlandı Trabzonspor'un ilk resmi golünü atan ve aynı…

3 saat önce

Fransa Milletler Ligi’nde Bulgaristan’ı 3-1 Mağlup Etti

Fransa, Milletler Ligi'nde İlk Galibiyetini Aldı Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Milletler Ligi organizasyonunun…

3 saat önce

Premier Lig Şampiyonluk Yarışı ve Klopp’un Liverpool’a Veda Edişi

Manchester City'nin Zirvedeki Konumu Manchester City, üst üste dördüncü lig şampiyonluğunu kazanmak için zirvede yer…

4 saat önce

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas: “Küme Düşmekten Üzgünüz”

Kafkas: "Maçın İlk Yarısında Etkili Oynadık" VavaCars Fatih Karagümrük'ün teknik direktörü Tolunay Kafkas, Trendyol Süper…

5 saat önce

Filenin Sultanları İtalya’ya Mağlup Oldu

Filenin Sultanları, İtalya Karşısında Zorlu Mücadele Verdi Geçen yıl Milletler Ligi'nde şampiyon olan "Filenin Sultanları",…

5 saat önce