Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Erakçi’nin ülkeyi ziyareti vesilesiyle gerçekleştirdikleri değerlendirme toplantısında, Suriye ve bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.
Bakan Fidan, Türkiye ve İran arasındaki ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesi için yoğun çaba harcandığını vurgulayarak, ilişkilerin kurumsal yapısını kuvvetlendirecek yeni mekanizmalar ve anlaşmalar üzerinde çalışıldığını ifade etti. Özellikle sınır illerini kapsayan bölgenin ticaret havzasına dönüştürülmesi hedefine yönelik altyapı çalışmalarının başlatılması gerekliliğine dikkat çekti.
Bakan Ajans Haber Fidan, Türkiye ve İran’ın teröre karşı ortak iş birliği içinde olduğunu vurgulayarak, PKK, YPG ve PJAK gibi terör örgütlerine karşı kararlı bir politika izlenmesi gerektiğini belirtti. Bu örgütlerin bölgeden tamamen tasfiye edilmesi konusunda Türkiye ve İran arasında bir mutabakat olduğunu ve bu doğrultuda ortak bir mücadele yürütüleceğini söyledi. Bu önemli açıklamalarla birlikte, Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek bölgesel barış ve refahın sağlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap