Diyarbakır’da eczanelerden düzenli ödeme tahsilâtı yapan 52 yaşındaki Akif Ü., bir gün eczanede oturduktan sonra çıkacağı sırada arkadaşının oğlu 28 yaşındaki Furkan T.’nin eve bırakma talebini kabul etti. Ancak, araç seyir halindeyken Furkan T. aniden saldırarak Akif Ü.’yü bıçakladı.
Furkan T., araçta “Allahu ekber” diyerek saldırdı ve Akif Ü.’nün boğazını kesmeye çalıştı. Akif Ü. direnince kollarından ve başından bıçaklanarak yaralandı. Araç park halindeki bir araca çarpınca Furkan T. araçtan inerek kaçtı.
Akif Ü., tedavisinin ardından Furkan T.’den şikayetçi oldu ve Furkan T. tutuklandı. Mahkemede psikolojik rahatsızlığını öne süren Furkan T., pişmanlığını dile getirerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.
Sağlık Kurulu raporunda Furkan T.’nin cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Mahkeme, sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ömür boyu hapis cezasını önce 10 yıla indirip, ardından iyi hal indirimiyle 8 yıl 4 aya düşürdü.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap