Haberler

E-devlet (İşe Alım Kariyer Kapısı) İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet Üzerinden İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet Üzerinden İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Memur alımı ilanlarına e-devlet üzerinden iş başvurusu nasıl yapılır? İşe alım kariyer kapısı memur alımı başvurusu nasıl yapılır? Memur alımı ilanlarına başvuru nasıl gerçekleştirilir? Adayların sıklıkla merak ettiği bu sorulara O İş Bu İş ekibi olarak cevap verdik.

E-devlet Üzerinden İş Başvurusu

Kamuya memur alımı başvurularının birçoğu e-devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. E-devlet üzerinden iş başvurusu yapmak için en yakın PTT şubesinden kişisel e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. An itibariyle PTT şubesinden E-devlet şifresi alan kullanıcı sayısı 61 milyon olmuştur.

İşe Alım Kariyer Kapısı İş Başvurusu

Kurumlara yönelik güncelleştirmelerden birisi de işe alım kariyer kapısıdır. Türkiye Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Ofisi tarafından iş ilanlarının kamuoyu ile paylaşılması amaçlanan ve hızlı bir şekilde e-Devlet entegrasyonu geliştirilen “Kariyer Kapısı” platformu ile iş başvuruları yapılabilmektedir. Bu adımları aşama aşama anlatarak İş Başvurusu Nasıl Yapılır? sorusunu cevapladık.

1.Sisteme giriş yapmak

İş başvurusu için ilk adım olarak doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan kariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesine e-devlet üzerinden girmeniz gerekmektedir.

2. Sisteme e-devlet ile giriş yapmak

Kariyer kapısına e-devlet ile giriş yaparak sistem üzerinden hızlı bir şekilde iş başvurusu yapabilirsiniz. Bunun için 91 kuruma aile iş ilanlarının yayımlandığı İşe Alım Kariyer Kapısı sayfasına gidiniz. İşe Alım Kariyer Kapısı web sitesine gitmek için tıklayın.



Yukarıda bazı kurumların Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım sayfaları yer almaktadır. Buradan başvuru yapmak istediğiniz kuruma/bakanlığa ait internet sayfasına giriş yapınız. Örnek olarak DSİ yani Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım iş başvuru aşamalarını inceleyelim.

3.Kurumun İşe Alım Kariyer Kapısı sayfası

İlgili sayfada mevut ilanları devam eden bir ilana başvuru yapılabilmektedir. Bunun için kurumun işe alım sayfasında sağ üstte bulunan “Yeni Başvuru” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu kısım aşağıdaki fotoğrafta kırmızı kutu ve kırmızı ok işareti ile gösterilmiştir.



4.Memur alımı ilanına başvuru yapmak

E-devlet üzerinden son aşamaya gelinmiş bulunmaktadır. Yukarıda görüldüğü gibi Yeni Başvuru kısmına tıkladıktan sonra açılan sayfada ilgili ilana başvurabilirsiniz. Başvur butonu aşağıda gösterilmiştir.

Başvur sayfasında tıkladıktan sonra şartlar sayfası açılacaktır. Açılan sayfayı dikkatlice okuduktan sonra sayfanın en altında bulunan “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum.” kutucuğunu işaretleyerek sonraki adıma geçiş yapabilirsiniz.

Benzer Haberler

Fenerbahçe ile Beşiktaş Ülker Stadı’nda Karşı Karşıya Gelecek

Sezonun Kırılma Anı Geldi: Fenerbahçe ve Beşiktaş Karşı Karşıya Sezonun kırılma anlarından birine gelindi. Şampiyonluk…

33 dakika önce

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısında Yer Aldı

Eski Başkan Aziz Yıldırım, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Toplantıya Katıldı Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Aziz Yıldırım,…

34 dakika önce

Bayer Leverkusen ve Stuttgart Arasında Heyecan Dolu Beraberlik

Bayer Leverkusen ve Stuttgart Arasında Oynanan Maç 2-2 Beraberlikle Sonuçlandı Bundesliga'nın 31. haftasında Bayer Leverkusen,…

35 dakika önce

Fenerbahçe’nin Orta Saha Oyuncusu İsmail Yüksek Sezonu Kapattı

İsmail Yüksek'in Durumu Belli Oldu Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile oynadığı derbi maçta sakatlanarak sedyeyle sahayı terk…

2 saat önce

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için Türk Yelken Olimpik Takımı Tanıtıldı

Paris 2024 Yelken Olimpik Takımı Belli Oldu Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Olimpik Tanıtım Toplantısı'nda…

2 saat önce

Türkiye Güney Afrika’nın İsrail’e Karşı Açtığı Davaya Müdahil Olacak

Türkiye, Güney Afrika'nın Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Türkiye, Güney Afrika'nın 29 Aralık 2023'te Uluslararası…

2 saat önce