Haberler

Emekli Maaşları 2020

Güncel emekli maaşları 2020 emekli olunan kadro ve dereceye göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra emekli olunana sigorta koluna göre de söz konusu maaşlarda çeşitli farklılıklar yaşanmaktadır. Enflasyon rakamlarına ve zam görüşmelerine göre belirlenen emekli maaşlarının değişiklik göstermesinde özellikle emekli olunan derece ve kadrolar son derece önemlidir. Bu nedenle memur ve özel sektör veya kendi hesabına çalışanların emekli maaşlarında gözle görülür farklar ortaya çıkmaktadır.

Emekli maaşı hesaplamasında hizmet, sigortalılık süreleri ve derece gibi farklı değişkenler oranların farklılık göstermesine neden olur. Ülkemizde şu an için emekli maaşından ayrı olarak her emekli için yılda iki defa bayramlara özel 1.000 TL ikramiye de verilmektedir. Emekli maaşı kişiden kişiye değişiklik gösterecektir.

En Düşük ve En Yüksek Emekli Maaşları 2020 Ne Kadar Oldu?

2020 en düşük emekli maaşı ile en yüksek emekli maaşı arasındaki farklar vatandaşların çalışma durumlarına ve özlük haklarına göre değişiklik göstermektedir. Buna göre emekli olunan sigorta türüne ve diğer değişkenlere göre 2020 yılında belirlenen güncel en düşük emekli maaşları:

  • En düşük memur emeklisi maaşı: 2 bin 660 TL
  • En düşük SSK emeklisi maaşı: 1.256 TL
  • En düşük Bağ Kur emekli maaşı: 1.784 TL

Olarak belirlenmiştir. Maaşlar arasında yaşanan söz konusu değişiklikler prim ödemelerine ve emekli olunan derecelere göre değişiklik göstermektedir. Bu tip unsurlara göre SGK üzerinden kişilerin emekli maaşı hesaplama işlemlerini yapmaları mümkündür.

2020 Memur Emeklisi Maaşları Ne Kadar?

Memur emekli maaşları açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirli dönemlerde zamlanarak ödenmektedir. Öte yandan çalışılan kurum ve emekli olunan kadro ile dereceye göre memur emeklilerinin maaşlarında farklılıklar ortaya çıkar. Buna göre emekli memur maaşları:

  • Müsteşar emekli maaşı: 9.587 TL
  • Genel müdür emekli maaşı: 8.474 TL
  • Şube müdürü emekli maaşı: 3.252 TL
  • Memur lisans (1/4) emekli maaşı: 3.181 TL
  • Öğretmen emekli maaşı: 3.272 TL
  • Polis memuru emekli maaşı (8/1): 3.384 TL

2020 SSK (4/A) Emekli Maaşları Ne Kadar?

SSK emekli aylığı 4/A kapsamında emekliye ayrılan kişilerin mevcut prim ödemelerine göre değişiklik göstermektedir. Öte yandan yaş, çalışma ve sigortalılık süresi de söz konusu maaş oranlarının belirlenmesinde etken olmaktadır. Şuan için en düşük SSK emekli maaşı 1.256 TL olarak belirlenmiştir. Emekli maaşlarının hesaplanması sırasında en yüksek maaş ise farklı kriterlere göre değişiklik gösterebilir. Emekli maaşı hesaplaması sırasında işe başlama tarihi, emekli olunana tarih, hizmet ve sigortalılık süresi ve prim ödeme miktarına göre birçok farklı değişkene göre kişilerin emekli olduklarında alacakları maaşlar belirlenir. Emeklilikte yüksek maaş almak isteyen kişilerin çalışma hayatında yüksek prim ödemesi yapılması gerekmektedir.

2020 Bağ Kur (4/B) Emekli Maaşları Ne Kadar?

Bağ Kur emekli maaşı SGK bünyesinde kendi hesabına ve bağımsız olarak çalışan kişiler tarafından isteğe bağlı olarak da yapılabilir. Bağ Kur kapsamında emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar için yine mevcut prim ödemelerine göre emekli maaşı oranları değiştiği için farklı oranlar mevcuttur. Buna göre en düşük 4/B emekli maaşı 1.784 TL olarak belirlenmiştir.

Çalışma durumuna göre esnaf, çiftçi ve işçiler için farklı oranlarda emekli aylığı ortaya çıkar. Emekli maaşı hesaplaması sırasında Bağ Kur kapsamında çalışan kişilerin prim ödeme miktarı ve diğer değişkenlerin dikkate alınarak güncel ücretin bulunması gerekmektedir. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kapsamında emekli olan herkes için emekli maaşı oranları değişiklik göstermektedir.

Benzer Haberler

Hesabınızı Büyütmenin Yolu TikTok Takipçi Hilesi

Hesabınızı Büyütmenin Yolu TikTok Takipçi Hilesi TikTok, günümüzde gençlerin ve yetişkinlerin ilgisini çeken en popüler…

6 saat önce

İstanbul Başakşehir Spor Salonu’nda Tarihi Güreş Müsabakaları

İstanbul Başakşehir'de Türkiye Güreş Federasyonu Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı İstanbul Başakşehir Spor Salonu, 9-12 Mayıs…

9 saat önce

Trendyol Süper Lig 37. Hafta Programı Açıklandı

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi 19 Mayıs Pazar Günü Trendyol Süper Lig'in 37. hafta programı belli oldu. Bu…

10 saat önce

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Fenerbahçe Derbisini Kazanarak Şampiyon Olmak İstiyoruz”

Okan Buruk, Fatih Karagümrük Maçını Değerlendirdi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ligin 36. haftasında Atatürk…

10 saat önce

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı VNL Heyecanına Hazır

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde Boy Gösterecek Son şampiyon Türkiye A…

11 saat önce

Carlo Ancelotti, Performanslarıyla Şaşırtan Futbolcular Arasında Arda Güler’i Saydı

Ancelotti'den Şaşırtan İsimler Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, bu sezon takımındaki performansıyla kendisini şaşırtan…

11 saat önce