Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile Telefon Görüşmesi Yaptı
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Türkiye-ABD ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı önemli bir diyalog ortamı sağladı.
Gazze Meselesi ve Rehine Takası Görüşüldü
Görüşmede Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze meselesi ve Türkiye’de gerçekleştirilen rehine takası konuları da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu yönetiminin barış istemediğini vurgulayarak, bölgesel ve küresel gelişmeleri masaya yatırdı.
Erdoğan’ın Açıklamaları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye düzenlenen suikastin ateşkes çabalarına darbe vurduğunu belirtirken, İsrail’in bölgedeki tansiyonu yükseltme çabasını eleştirdi. Ayrıca, Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesi için Türkiye’nin var gücüyle çalışmaya devam edeceğini ifade etti.
Biden’ın Teşekkürleri
ABD Başkanı Biden, rehine takasının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için gösterdiği çabadan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Görüşme, Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğinin daha da güçlenmesine yönelik umutları artırdı.