Siyasi Partiler Yapay Zeka Konusunda Görüş Bildirdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen Genel Kurulda, farklı siyasi partilerin “Yapay zekanın kazanımlarına yönelik atılacak adımların belirlenmesi, hukuki altyapının oluşturulması ve risklerin önlenmesine ilişkin tedbirlerin belirlenmesi” amacıyla verdiği önergeler birleştirilerek ele alındı.
Saadet Partisi ve İYİ Parti’den Destek
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yapay zekanın bütün alanlarda kullanıldığını ve hukuki altyapısının eksik olduğunu vurgulayarak yüksek teknolojiye ilgi gösterilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, yapay zekanın devlet güvenliğinde kullanıldığını ve yapay zekayı yakından takip ettiklerini ifade etti.
MHP ve CHP’den Yapay Zeka Yorumları
MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, yapay zekanın verimliliği artırdığını belirterek bu alanda yapılacak düzenlemelerin önemine dikkat çekti. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise teknolojik yatırımların artırılması gerektiğini ve yapay zeka çağının bir gerçekliği olduğunu vurguladı.
Araştırma Komisyonunun Kurulması Kabul Edildi
Görüşmeler sonucunda yapay zeka konulu Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı ve tüm siyasi partiler bu kararı destekledi. 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek. Bu adımın Türkiye’nin yapay zeka konusundaki ilerlemesine katkı sağlaması bekleniyor.