Haberler

Güvenlik Görevlisi Maaşları 2020

Güvenlik Görevlisi Maaşları 2020 yılında da güvenlik görevlilerinin görev yaptığı alanlara ve niteliklerine göre değişiklik göstermektedir. Özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan güvenlik görevlileri arasında çeşitli unsurlara bağlı olarak maaş farkları görülmektedir. 2020 yılı için genel ortalamaya bakıldığında güvenlik görevlileri için belirlenen maaş 2,750 TL ve 3.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Öte yandan söz konusu maaşlar silahlı/silahsız güvenlik görevlisi niteliklerine göre de değişiklik gösterebilir.

Kadrolu olarak herhangi bir kurum tarafından açılan güvenlik görevlisi kadrosu için devlette görev almak isteyen kişiler ise KPSS ilgili puan türünden yereli puanı almalı ve gerekli sözlü ve yazılı sınavlardan geçmesi gerekmektedir. Güvenlik görevlisi maaşı bu nedenle faaliyet alanına ve niteliğe göre değişiklik gösterebilir.

Kamuda Çalışan Özel Güvenlik Görevlisi Maaşları 2020 Ne Kadar?

Kamu güvenlik görevlisi maaşı en düşük 2 bin 650 TL – 3 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışmak için kişilerin KPSS ve kurum içi sınavlara girmeleri gerekmektedir. Niteliklerine göre farklı unsurlara göre güvenlik görevlileri arasında çeşitli maaş farkları da yaşanmaktadır.

Güvenlik görevlisi olarak kamu kurum ve kurulularında devlet bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerinin maaşları bu tip değişkenlere göre belirlendiği için net ücretlerden bahsetmek diğer alanlarda özel güvenlik görevlisi olarak sözleşmeli veya ihale usulüyle hizmet veren kişilere göre çok daha kolaydır.

Kadrolu Özel Güvenlik Görevlisi Maaşları 2020 Ne Kadar?

Kadrolu güvenlik görevlisi maaşları kadro alınan kuruma ve hizmet veren kişinin niteliğine göre (silahlı/silahsız, eğitim durumu vb.) değişiklik göstermektedir. Genellikle kadrolu olarak:

  • Belediyeler,
  • Hastaneler,
  • Okullar vb.

Alanlarda faaliyet gösteren güvenlik görevlilerinin maaşı 2 bin 500 TL – 3 bin 100 TL arasında değişiklik göstermektedir. Güvenlik görevlisi maaşı en düşük asgari ücret üzerinden verilebilir. Bunun dışında vardiya, çalışma koşulları, nitelik vb. konulara göre kişilerin kazançlarında çeşitli farklılıklar gözlemlenebilir. Kadrolu güvenlik görevlisi olarak çalışmak için hizmet verilen kurum tarafından kişilerin kadroya dahil edilmesi gerekmektedir.

Özel Sektörü Güvenlik Görevlisi Maaşları 2020 Ne Kadar?

Silahlı özel güvenlik görevlisi maaşları ve silahsız güvenlik görevlisi maaşları arasında farklar yer alır. Özel sektörde hemen hemen tüm iş alanlarında çalışma imkanı bulan bu kişiler için kurum özelinde farklı maaşlar verilebilir. 2 bin 950 – 3 bin 950 TL arasında olmak üzere ilave prim ve vardiyalara göre de fazla mesai ücretleri ile özel sektörde güvenlik görevlisi olarak çalışan kişilerin maaş farkları bulunmaktadır.

  • Bankalar,
  • Hastaneler,
  • Havaalanları,
  • Terminaller,
  • Alışveriş merkezleri,
  • Otoparklar vb.

Daha birçok farklı alanda güvenlik görevlileri özel sektör bünyesinde hizmet yürütebilir. Söz konusu çalışma alanlarına göre maaş farkları da ortaya çıkacaktır. Maaşlar kurum özelinde de değişiklik gösterebilir.

Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

Özel güvenlik görevlisi olmak için ikamet edilen yerde sertifika vermeye yetkili kurumlar üzerinden eğitim almanız ve silahlı/silahsız olmak üzere isteğe ve yetkinliğe göre eğitim programına dahil olmanız gerekmektedir. Öte yandan her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ÖGG sınavına katılarak bu sınavdan adayların başarılı olmaları gerekmektedir.

Yılda 6 defa yapılan sınavlar kapsamında başarılı olmak için en az 60 puan alınması gerekmektedir. Eğitim kurumu tarafından gerekli eğitimi alıp söz konusu sınavdan da yeterli sonucu aldıktan sonra kamu veya özel sektörde bu kişilerin geniş bir iş bulma imkanı bulunmaktadır. Güvenlik görevlisi maaşı da söz konusu eğitimlerin niteliğine ve kurum özelinde değişiklik gösterebilir.

Benzer Haberler

Kepsil Teknik İle Kombi Montajı ve Bakımı

Kepsil Teknik kombi servisi, montajı ve bakımı konusunda uzmanlaşmış bir ekipten oluşmaktadır. Her markaya uygun…

6 dakika önce

Merih Demiral’a Fenerbahçe’den Özel Hediye

Merih Demiral, Fenerbahçe Formasıyla Mutlu Milli futbolcu Merih Demiral, Fenerbahçe Kulübü'nün kendisine özel bir hediye…

34 dakika önce

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda’yı 3-1 Mağlup Ederek Sezonun İlk Galibiyetini Aldı

Filenin Sultanları Antalya'da Zafere Ulaştı A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde Antalya'da oynanan…

36 dakika önce

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı SÖZCÜ’ye Konuştu

Takımın Yıldızlarından Gözlemeler Berna Yeniçeri: "Şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Tarifi imkansız bir mutluluk var…

36 dakika önce

Alaşehir Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Yavru Köpekleri Kurtardı

Öğrenciler Çöp Konteynerinde Bulunan Yavrulara Sahip Çıktı Alaşehir Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Ayşegül Oktay ve…

1 saat önce

Trendyol 1. Lig Play-Off: Çorum FK, Kocaelispor’u 2-1 Mağlup Ederek Yarı Finalde

Çorum FK, Yarı Finalde Bodrum FK'nin Rakibi Oldu Çorum FK, Trendyol 1. Lig play-off ilk…

1 saat önce