AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, TRT Haber’de yaptığı açıklamalarda reyting kaygısının medya tarafından suç ve kriminal meseleler üzerindeki etkisine dikkat çekti. Yalçın, 8 yaşındaki Narin’in öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, bu tür acı olayların faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti. Ancak medyanın reyting kaygısıyla olayları didik didik ettiğini ve suç meselelerine odaklandığını ifade etti.
Yalçın, İsrail hakkındaki görüşlerini de net bir şekilde ifade etti. İsrail’i normal bir hukuk devleti değil, bir terör devleti olarak nitelendiren Yalçın, İsrail’in insan hakları ihlalleri ve terör eylemleriyle tanındığını vurguladı. Ayşenur Ezgi Eygi gibi masum insanlara yönelik saldırıları kınayan Yalçın, İsrail’in işlediği suçların bir gün bedelini ödeyeceğine inandığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın boykot çağrısını değerlendiren Yalçın, bu adımın sadece bir başlangıç olduğunu belirtti. Boykotun yanı sıra siyasi, diplomatik ve ekonomik baskılarla İsrail’in yalnızlaştırılması gerektiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin halkının yanında durarak barışın sağlanması için çaba harcadığını vurgulayan Yalçın, çeşitli yöntemlerle bu sürece katkı sağlandığını aktardı.
Son olarak, TRT’nin ‘Kutsal İşgal’ belgeseline de değinen Yalçın, belgeselin Filistin topraklarındaki yerleşimci terörü anlatarak farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti. Yalçın, insanların bu tür belgeseller aracılığıyla İsrail’in uygulamalarını daha yakından görmelerinin önemine vurgu yaparak, farkındalık ve duyarlılığın artırılmasının gerekliliğini vurguladı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap