SON GELİŞME
--:--:--

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 625 Bin Suriyeli Ülkesine Geri Döndü

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 625 Bin Suriyeli Ülkesine Geri Döndü

Bakan Yerlikaya, Suriyelilerin Geri Dönüşünü Açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sınır ötesindeki ihyaa çalışmalarının sonucunda 625 bine yakın Suriyelinin ülkesine geri döndüğünü duyurdu. Bakan Yerlikaya, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Güvenlik Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Kilis’in Türkiye’nin huzuru açısından önemli bir şehir olduğunu belirtti.

Sınır Güvenliği Önemli Bir Konu

Kilis’in 114 kilometrelik Suriye sınırına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, sınır güvenlik sistemlerinin teknolojiyle donatıldığını ve sürekli olarak güncellendiğini vurguladı. Ayrıca, Savunma Bakanlığı’nın sınırda betmetre hendek çalışmaları yaptığını ve teknolojik kapasitelerini geliştirmeye yönelik çabalara devam ettiklerini söyledi.

Geri Dönüş Çalışmaları Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya, bölgedeki çalışmaların devam ettiğini ve Cerablus, El-Bab ve Azez gibi bölgelerde hayatın ihyasıyla ilgili yapılan hizmetlerin olduğunu belirtti. Türkiye’nin kaynaklarını kullanarak göçü durdurmak için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, şu ana kadar 625 bine yakın Suriyelinin gönüllü olarak geri döndüğünü ifade etti.

Güvenlik Güçlerine Teşekkür ve Çağrı

Bakan Yerlikaya, Kilis’te göçmen kaçakçılığıyla mücadele betmetre giriş ve huduttan geçişi engelleme çalışmalarının uyum içinde yapıldığını belirtti ve güvenlik güçlerine teşekkür etti. Ayrıca, vatandaşlara suçluların yakalanması için ihbar yapma çağrısında bulundu. Yapılan ihbarlarla daha hızlı sonuçlar alınabileceğini söyledi.

Suç Örgütleriyle Mücadele Sürüyor

Bakan Yerlikaya, suç örgütleriyle mücadelenin devam ettiğini ve uyuşturucuyla mücadeleye de önem verdiklerini belirtti. Kilis’te emniyet ve jandarmanın olağanüstü bir çalışma gösterdiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, terör örgütleriyle mücadeledeki hassasiyetlerinden dolayı güvenlik güçlerine bet metre ve Kilisli vatandaşlara teşekkür etti.

Toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Kilis Valisi Tahir Şahin, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve diğer ilgililer de katıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Promosyon Termos Modelleri
Promosyon Termos Modelleri
Florida’da Gerçekleşen Görüşmede Özel Temsilci Witkoff ve Jared Kushner Yer Aldı
Florida’da Gerçekleşen Görüşmede Özel Temsilci Witkoff ve Jared Kushner Yer Aldı
SAP Türkiye’den bir ilk: Genç profesyoneller, üretken yapay zeka sertifikasıyla mezun oldu
SAP Türkiye’den bir ilk: Genç profesyoneller, üretken yapay zeka sertifikasıyla mezun oldu
Türkiye’nin en büyük fintech satın alması:  Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşma ile satın aldı
Türkiye’nin en büyük fintech satın alması: Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşma ile satın aldı
Sena Savaşer ve Astor Şarj’dan yenilikçi reklam filmi lansmanı
Sena Savaşer ve Astor Şarj’dan yenilikçi reklam filmi lansmanı
CGTN: Çin-Avrupa İlişkileri: Gelecek 50 Yılı Şekillendirmek
CGTN: Çin-Avrupa İlişkileri: Gelecek 50 Yılı Şekillendirmek
İŞ dünyasının Doğru Adresi
O İş Bu İş

Reklam & İşbirliği : [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları OİŞ BU İŞ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması