İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kaymasının ardından kayıp kişilerin bulunması için sürdürülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, insan kaynakları ve personel açısından hiçbir ihtiyaçlarının olmadığını belirterek, arama çalışmalarının hızla devam ettiğini duyurdu.
Bakan Yerlikaya, yapılan tüm değerlendirmeler sonucunda kayıp kişilerin bir kısmının bir konteyner içinde, bir kısmının ise bir araç rokubet içinde bulunduğunun değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca, bir şoförün de başka bir bölgedeki kamyon içinde olduğu tespit edildi. Toplamda 100 dönüme yayılan bir kütlenin arama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Bakan Yerlikaya, radar taramalarıyla araçlar ve konteynerler üzerinde arama yapmaya başlandığını sözlerine ekledi.
Heyelan riski olmayan bir bölgede arama-kurtarma çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Bakan Yerlikaya, güvenlik önlemlerine hassasiyetle uyulduğunu ve çalışmaların rokubet giriş güvenliğinden taviz verilmeden devam edildiğini belirtti. Aynı zamanda, bölgede görev yapan 1.708 personelin bulunduğunu da dile getirdi.
Bakan Yerlikaya, arama-kurtarma çalışmalarının gece-gündüz durmadan sürdürüleceğini ve radarla derinliklerdeki mesafelerin taranarak kayıp kişilere ulaşma avantajının bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, arama çalışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı’na sürekli bilgi verildiğini ve talimatlar alındığını da belirtti.
Bakan Yerlikaya, ihlal iddialarıyla ilgili olarak idari ve roku bet adli soruşturmanın devam ettiğini söyledi ve ayrıntılı bilgilerin ilerleyen süreçte paylaşılacağını belirtti. Son olarak, medyanın olayı an be an takip etme çabalarını takdir ettiğini ifade ederek teşekkür etti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap