Kategoriler: Haberler

İçişleri Bakanı: “Mahzen-36” Operasyonunda Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mahzen-36” Operasyonu Hakkında Bilgi Verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde düzenlenen “Mahzen-36” operasyonlarında elebaşılığını Semed Ötünç’ün yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini ve 42 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyon Detayları

Bakan Yerlikaya, Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu, Bursa merkezli İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale’de operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Yakalanan Şüpheliler

Yerlikaya, aralarında elebaşı Semed Ötünç’ün de yer aldığı 42 şüphelinin yakalandığını belirterek, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.” şeklinde konuştu.

Suçlar ve Mağduriyetler

Operasyonlarda uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj suçlarını işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, mağdurları hileyle kandırıp, şiddet uygulayarak uyuşturucu madde vermek suretiyle bağımlı hale getirdikleri tespit edildi. Mağdurlara zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı, konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıkları, suç işlemek istemeyen mağdurlara şantaj, cebir ve şiddet yoluyla baskı yaptıkları belirlendi.

Operasyon Sonuçları

Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 6 ruhsatsız tabanca, 5 av tüfeği ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu belirtti. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren jandarma personelini tebrik etti.

Benzer Haberler

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı Pasör Aslıhan Kılıç’la Anlaştı

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Muratpaşa…

7 saat önce

Trendyol Süper Lig 37. Hafta Hakemleri Belli Oldu

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisini Arda Kardeşler Yönetecek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Trendyol Süper…

7 saat önce

Trendyol Süper Lig 37. Hafta Hakemleri Belli Oldu

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde Düdük Arda Kardeşler'in Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında yapılacak maçların hakemleri açıklandı. Ligdeki…

9 saat önce

Real Madrid’de Parlayan Yıldız: Arda Güler

Ancelotti'nin Güveniyle Parlayan Arda Güler Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin son 4 maçta ilk…

9 saat önce

2024 FIVB Milletler Ligi Yeni Sezonunda Heyecan Başladı!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya Karşısında Zorlu Mücadele Verdi '2024 FIVB Milletler Ligi' yeni…

11 saat önce

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Yükseldi

BIST 100 Endeksi Açılışta Yükseldi Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 30,43 puan ve…

15 saat önce