Kategoriler: Haberler

İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar? İşsizlik Maaşı Alma Şartları 2021

İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar? İşsizlik Maaşı Alma Şartları 2021 Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücret tutarı merak edilirken ayrıca işsizlik maaşı da merak edilen konular arasında yer almaktadır. İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar? İşsizlik Maaşı Alma Şartları 2021 sorusunu soran kişiler arasındaysanız eğer sizlere bu konuyla ilgili bilgi vermeye çalışacağız.

İşsizlik maaşı alma şartları, bu maaşı almak isteyen kişiler tarafından ilgi görmektedir. İŞKUR Üzerinden başvurusu alınan ve her ay düzenli olarak hesaplara yatırılan İşsizlik Maaşı Ne Kadar? İşte, alma şartları ve detayları…

İşsizlik Maaşı Alma Şartları

İşsizlik Maaşı Alma Şartları 2021

  • Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içerisinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • Hizmet akdi sona erdikten sonra 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvuru yapmak, gerekir.
İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İşsizlik Maaşı Ne Kadar? 

İşsizlik Maaşı hesaplanırken yapılacak en önemli şey en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin %40’ının altında olmayacaktır. En yüksek işsizlik maaşı ise brüt asgari ücretin %80’ini geçemez. Yani bu kapsamda En Düşük İşsizlik Maaşı 1177 TL olurken En Yüksek İşsizlik Maaşı da 2354 TL olmaktadır.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Kendi isteği dışında işsiz kalan kişiler, işten ayrıldıktan sonra son 120 gün hizmet akdine tabi olanlar ve işten çıkmadan önce son üç yıl içerisinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olan kişiler işsizlik maaşı başvurusu yapabilir.

İşten ayrıldıktan sonraki 30 gün içerisinde İŞKUR birimine başvurmak gerekir. Başvurular İŞKUR birimine şahsen veya internet sitesi olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir. 30 gün içerisinde başvuru yapılmaması halinde başvuruda gecikilen süre, hak sahipliği süresinden düşürülür.

İşsizlik ödeneğini alabilmek için sigortalı işsizlerin işe girmeye hazır durumda olması gerekir. İşsizlik ödeneği başvurusu yapan kişinin iş arayan durumda olmasıyla güncellenmektedir. Vekaletname ile başvuru yapılması mümkün değildir.

İşsizlik maaşı ödenme süresini daha önce ödenen primler belirlemektedir. Bu kapsam dahilinde 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyen kişilere 6 ay, 900 gün prim ödeyenlere 8 ay ve 1080 gün prim ödeyenlere 10 ay süreyle işsizlik maaşı ödenmektedir.

Benzer Haberler

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’dan Önemli Açıklamalar

Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Camiasına Mesaj Verdi Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında önemli…

3 saat önce

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Yoğun Güvenlik Önlemleri

Diyarbekir Spor ve Bursaspor Karşılaşmasında Alınan Önlemler Diyarbekir Spor ile Bursaspor arasında TFF 2. Lig…

3 saat önce

Frank Van Den Broek Ödülü Takımıyla Paylaşacak

'59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda (TUR 2024) Genel Klasman Lideri Frank Van Den Broek, ödülü…

4 saat önce

MKE Ankaragücü Kulübü’nden PFDK’ye Tepki

Ankaragücü Yönetiminden PFDK'ye Tepki MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin,…

4 saat önce

Büyükçekmece’de Yenidoğan Yoğun Bakım Skandalı Ortaya Çıktı

40 Şüpheliden 14'ü Tutuklandı Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen…

4 saat önce

Yağlı Güreşlerin Deneyimli Başcazgırı Şükrü Kayabaş 60 Yıllık Kariyerini Sonlandırıyor

81 yaşındaki Şükrü Kayabaş, Kumluca'da düzenlenen 25. Tarım ve Seracılık Festivali'nde yağlı güreş etkinliklerinde emekli…

5 saat önce