Yaralılar ve Şüphelilerle İlgili Gelişmeler
İstanbul Şişli’de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen yıl sonu gösterisi ve mezuniyet töreninde dev LED ekranın sahnedekilere devrilmesi sonucu 6 kişi yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 13 şüpheli, emniyette verdikleri ifadelerin ardından serbest bırakıldı.
Fotoğraf Çekimi Sırasında Meydana Gelen Olay
Olay, dün akşam saat 22.15 sıralarında Harbiye Mahallesi Dar’ül Bedayi Caddesi’ndeki konser salonunda yaşandı. Bir özel okulun etkinliğinin sona ermesinin ardından öğrenciler, öğretmenleriyle sahnede fotoğraf çektirmek istediği sırada dev LED ekran devrilmeye başladı.
Ekranın devrilme anını fark eden öğrenci, öğretmen ve velilerin çoğu sahneden atlayarak kendilerini korumaya aldı. Bu sırada, bir veli ayağı ekranın altında kalarak yaralandı, 2 veli ve 3 öğrenci ise hafif şekilde yaralandı. Bazı öğrenciler ve veliler yaşanan kargaşa sonrası fenalık geçirdi.
Yaralıların Durumu ve Şüphelilerin Serbest Bırakılması
Olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı. Ayağı sıkışan veli, konser salonu görevlileri ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.
13 kişi, aralarında okul yöneticileri ve teknik ekip görevlilerinin bulunduğu şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.