Kategoriler: Haberler

İstanbul Yarı Maratonu’na Rekor Başvuru!

İstanbul Yarı Maratonu Heyecanı Artıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için rekor başvuru sayısıyla heyecan dorukta.

Geçen Yıla Göre Katılım Arttı

Geçen yıl 12 bin kişinin kayıt yaptırdığı maratona bu yıl 16 bin kişi katılacak. Türkiye İş Bankası’nın 100. kuruluş yıl dönümü kutlamalarıyla İstanbul Yarı Maratonu daha da renklenecek.

Yarı Maraton Yenilikçi Yaklaşım

İstanbul Yarı Maratonu artık ”yeni maraton” olarak adlandırılıyor. Yarı maratonların popülerliği hızla artarken, Türkiye’de yarı maratonun büyüme hızı da dikkat çekici bir şekilde artıyor.

Ulusal ve Uluslararası Katılımcılar

İstanbul Yarı Maratonu’na 72 farklı ülkeden katılım olacak. Türkiye’de 16 yaş ve üstü atletlerin koşacağı ilk 21K maratonu olma özelliği taşıyan organizasyonda Kanada, Malta ve Virjin Adaları ilk kez temsil edilecek.

Ödül Töreninde Heyecan

Yarı maratonda dereceye girecek atletlere toplamda 8 milyon lira ödül dağıtılacak. Türk sporcuları da unutmayan organizasyon, Türk atletlere toplamda 200 bin lira ödül vaat ediyor.

Yarış Programı

İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada parkurunda koşulacak. Yarı maraton saat 09.15’te start alacak. 10K yarışı ise Yenikapı’dan saat 08.00’de başlayacak.

Yol ve Saat Bilgileri

Yarı Maraton, Yenikapı’dan başlayacak ve Galata Köprüsü’nü geçerek yine Yenikapı’da sona erecek. 10K katılımcılar için zaman sınırı 1,5 saat, 21K içinse 3,5 saat olarak belirlendi.

Ödül Dağılımı

İlk 8’e girecek sporculara genel klasmanda para ödülleri verilecek. Ayrıca parkur rekoru kırılması durumunda bonuslar da unutulmayacak. Yarışa katılacak herkesi keyifli ve heyecanlı bir maraton bekliyor.

Benzer Haberler

Galatasaray, Süper Lig’de Fenerbahçe Karşılaşmasına Hazır

Galatasaray, Süper Lig'de Liderlik Koltuğunda Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşmaya hazırlanıyor. Lider…

8 saat önce

‘Bitexen Giresunspor’da Yeni Başkan Emin Ertuğral Seçildi

Emin Ertuğral, Kulübün Yeni Başkanı Oldu Bitexen Giresunspor, 'Trendyol 1. Lig'den küme düşmesinin ardından kulüp…

8 saat önce

Polonya, Hollanda’yı 3-0 Mağlup Etti

Polonya Milletler Ligi'nde İkinci Galibiyetini Aldı Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Milletler Ligi organizasyonunun…

8 saat önce

Sevilla’nın Efsane İsmi Jesus Navas, Ömür Boyu Sözleşme İmzaladı!

Sevilla, Jesus Navas İle Ömür Boyu Sözleşme Yaptı İspanya LaLiga takımlarından Sevilla, kulübün efsane isimlerinden…

9 saat önce

Phil Foden Premier Lig’in En İyi Futbolcusu Seçildi

Phil Foden, 2023-24 Sezonunda Premier Lig'in Zirvesinde Manchester City'nin genç yeteneği Phil Foden, İngiltere Premier…

10 saat önce

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Basın Toplantısı Düzenleyecek

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Başkanlık Adaylığı Sürecine Dair Açıklamalar Yapacak Fenerbahçe Kulübü, başkan Ali Koç'un…

10 saat önce