Kategoriler: Haberler

Marmaris Aksaz Limanı’ndan TCG Alemdar Kurtarma Faaliyetlerine Başladı

Denizaltı Kurtarma Tatbikatı Akdeniz’de Başladı

Marmaris’teki Aksaz Limanı’ndan hareket eden TCG Alemdar denizaltı personel arama kurtarma gemisi, Akdeniz’e açılarak kurtarma faaliyetlerine başladı. Gemideki brifingde konuşan Deniz Albay Necati Koray Salar, denizaltı kurtarma harekatı için harekete geçildiğini belirtti.

KURTARAN-2024 Tatbikatı Başladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan KURTARAN-2024 tatbikatı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı tarafından icra ediliyor. Tatbikatta, dibe oturmuş üç denizaltıya müdahale edilecek.

Detaylar

Necati Koray Salar, tatbikata birçok unsuru dahil ettiklerini açıkladı. Fırkateyn, denizaltı kurtarma gemisi, kurtarma ve yedekleme gemileri, denizaltılar, mayın avlama gemisi, karakol gemileri, liman römorkörü, botlar, uçaklar ve helikopterler tatbikata katılıyor.

Tatbikatta, yandan taramalı sonar, sualtı araçları, dalış elbiseleri, kurtarma çanı, harici havalandırma sistemleri gibi teknolojiler de kullanılıyor.

Ulusal ve Uluslararası Katılımcılar

KURTARAN-2024 tatbikatına Türkiye’nin yanı sıra çeşitli ülkelerden 40 gözlemci ve subay da katılıyor. Azerbaycan, ABD, Bangladeş, Bahreyn, Bulgaristan, Brezilya, Fas, Güney Afrika, Hollanda, Malezya, Mısır, Mozambik, Pakistan, Suudi Arabistan, Tayland ve Umman’dan katılım sağlanıyor.

Benzer Haberler

Zayn Sofuoğlu, Türkiye’nin En Genç Karting Pilotu Unvanını Aldı

Zayn Sofuoğlu, Türkiye Karting Şampiyonası'nda Zafer Kazandı Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn Sofuoğlu, Borusan Otomotiv Motorsport…

46 dakika önce

Yeniden Sen ile Herbalife Ürünleri

Yeniden Sen olarak, Herbalife ürünlerini İstanbul'da yaşayanlara sunarken, ürünlerin yasal ve resmi onaylı olduğunu garanti…

49 dakika önce

NBA Konferans Yarı Finallerinde Heyecan Dorukta

Doğu Konferansı'nda: Pacers Finalde! Indiana Pacers, New York Knicks'i 130-109 mağlup ederek Doğu Konferansı finalinde…

2 saat önce

Trendyol 1. Lig Play-Off Maçında Ahlatcı Çorum FK ve Bodrum FK Berabere Kaldı

Ahlatcı Çorum FK Yardımcı Antrenörü Kenan Aşkan'ın Açıklamaları Ahlatcı Çorum FK, Bodrum FK ile oynadığı…

2 saat önce

Federal Rezerv’in Faiz İndirimi Beklentileri ve Piyasa Gelişmeleri

Federal Rezerv'in Faiz İndirimi Beklentileri ve Banka Yetkililerinin Uyarıları Fed'in bu yıl ilk faiz indirimini…

2 saat önce

Zarif ve Çekici Bilezik Modelleri Satın Al

Bilezik modelleri, kadınların zarif ve çekici tarzlarını tamamlayan en favori aksesuarlardan biridir. Poçan Kuyumculuk'un geniş…

3 saat önce