Haberler

Teğmen Maaşları 2020

Teğmen Maaşları 2020 TSK maaşları rütbe ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Subay rütbeleri kapsamında yer alan teğmen rütbesi asteğmen ve üsteğmen rütbeleri arasında yer almaktadır. Milli Savunma Üniversitesi, Kara Harp Okulu ve sivil üniversitelerden mezun olan adaylar günümüzde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde teğmen kadrosunda görev yapabilmektedir. Gerekli şartları taşıyan ve söz konusu sınavlardan başarılı bir şekilde geçen adayların TSK bünyesinde teğmen rütbesi ile göreve başlamaları mümkündür.

2020 yılı itibariyle teğmen maaşları ise farklı unsurlara göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 6 bin TL ve üzerinde bir maaş ile göreve başlayarak hizmet yılına ve rütbelere göre farklı oranda maaş artışları alınır. Öte yandan kişinin görev yaptığı yere göre ve diğer koşullara göre de maaş oranlarında çeşitli farklılıklar yaşanmaktadır.

Teğmen Maaşları 2020 Ne Kadar?

Subay maaşları arasında astsubayın üzerinde ikinci kademede yer alan ilk rütbe teğmendir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan teğmenler Albay rütbesine kadar yükselebilirler. Kurmay olmaları halinde ise söz konusu personelin orgeneral/oramiral rütbesine kadar yükselmeleri mümkündür. Görevde yükselme şartlarını taşımaları halinde kişilerin teğmen rütbesinden en üst rütbeye kadar ilerlemeleri mümkündür.

2020 yılı için teğmen rütbesi için belirlenen maaş oranları ise ortalama olarak 6 bin TL civarında seyretmektedir. Rütbe ve dereceye göre TSK bünyesinde değişiklik gösteren maaş oranları bu yönüyle kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

Emekli Teğmen Maaşları 2020 Ne Kadar?

Emekli teğmen maaşı sınıf ve rütbelerine göre askeri personelin maaş tablosuna göre belirlenen oranlara göre 1. derecede diğer subaylar ve astsubaylar kapsamında değerlendirilmektedir. Buna göre teğmen emekli maaşı 2.523 – 3.500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Hizmet yılı ve rütbeye göre teğmen maaşlarında çeşitli değişimler görülmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan kişilerin emekli olduklarında aldıkları ikramiye ve emekli maaşları ile ek aylık dahil olmak üzere farklı kriterlere göre belirlenmektedir. Hizmet süresi rütbe ve sınıfa göre söz konusu maaş oranlarında da değişiklik yaşanmaktadır. Teğmen maaşları bu yönüyle birçok açıdan değişiklik göstermektedir.

2020 Üsteğmen Maaşları Ne Kadar?

Üsteğmen maaşları teğmenlik rütbesi için en yüksek olanıdır. Asteğmenden başlayarak, teğmen ve üsteğmen olarak devam eden rütbeler kapsamında üsteğmenlik, teğmen ve yüzbaşı arasında yer almaktadır. 6 bin 900 TL ve üzerinde seyreden üsteğmen maaşları yine kişinin hizmet yılına, derecesine, rütbesine ve diğer değişkenlere göre farklılık göstermektedir.

Belirli oranlara göre hesaplanan güncel maaşlara göre üsteğmen rütbesinden askeri personelin yine kurmaylık durumuna göre albay ve albaylık yukarı doğru orgeneral rütbesine kadar yükselmeleri mümkündür. Şayet kurmay olmayan kişilerin orduda albaylık derecesine kadar yükselmeleri mümkündür. TSK bünyesinde görev yapan her bir personel için rütbe ve sınıfa göre farklı oranlarda maaş hesaplaması yapılmaktadır.

Teğmen Nasıl Olunur?

Teğmen olmak için teğmenlik rütbesi için gerekli olan kişisel ve fiziksel şartların sağlanması gerekmektedir. MSB bünyesinde faaliyet gösteren akademiler kapsamında eğitim görerek veya üniversite mezunları için teğmenlik yolu şu an için açıktır. Gerekli şartların sağlanması halinde TSK bünyesinde teğmen olarak bu kişilerin görev yapmaları mümkündür. Lisans mezunları doğrudan sözleşmeli subay olarak göreve gelebilir. Ancak muvazzaf subaylık için gerekli eğitim şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde asteğmen ve üsteğmen rütbeleri arasında yer alan teğmenlik rütbesi, rütbeler arasında birinci basamak olarak görülür. Teğmen maaşları bu nedenle en alt kademe maaştır. Subay sınıfında yer alan teğmenler rütbe atlayarak kurmaylık durumuna göre orgeneral rütbesine kadar ulaşabilir.

Benzer Haberler

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Süper Lig Gol İstatistikleri

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Gol Yollarındaki Performansı Karşılaştırıldı Fenerbahçe, ligde 92 gol atarak en golcü takım…

27 dakika önce

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda Karşısında Zorlu Mücadelede Zafer Kazandı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda Karşısında Güçlü Oyun Sergiledi A Milli Kadın Voleybol Takımı,…

55 dakika önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Orta Vadeli Program Eylül Ayında Güncellenecek

Ekonomik Tahminler Olumlu Yönde Güncellenecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Reuters'a verdiği röportajda, eylül ayında orta…

2 saat önce

Bodrum FK, Boluspor’u 2-0 Mağlup Ederek Yarı Finale Yükseldi

Bodrum FK, Trendyol 1. Lig Play-off İlk Turunda Güçlü Bir Performans Sergiledi Bodrum FK, Trendyol…

3 saat önce

Japonya, Bulgaristan’ı 3-0 mağlup etti

Antalya'da Kadınlar Milletler Ligi'nde Japonya'nın net galibiyeti Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Kadınlar Milletler…

4 saat önce

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Harcamaları Rekor Kırdı!

CHP'li Bulut'un Açıklamaları CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Nisan ayı harcamalarının geçen…

5 saat önce