Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türk-Alman Üniversitesi’nin 2024-2025 akademik yılı açılış töreninde “Belirsizlikler Çağında Diplomasi ve İletişim” konulu açılış dersini verdi. Törende terör saldırısını lanetleyen Altun, Türkiye’nin terörle mücadelesine vurgu yaptı.
Altun, terörün amacının korku, kaos ve güvensizlik yaratmak olduğunu belirterek Türkiye’nin terörle mücadelesinde kararlı olduğunu ifade etti. Terör örgütlerinin Türkiye’yi yıllarca dizayn etmeye çalıştığını ancak artık Türkiye’nin terörle anılan bir ülke olmadığını vurguladı.
Terörle mücadelede medyanın da sorumlu davranması gerektiğini belirten Altun, terör propagandasının terörün en önemli yardımcılarından biri olduğunu dile getirdi. Dezenformasyonun devletlerarası ilişkileri tehdit eden bir unsur olduğunu vurguladı.
Altun, “Belirsizlik çağında iletişim ve diplomasi” konulu dersinde, küresel eşitsizlikler, hakikat krizi ve dijital uçurum gibi konulara da değindi. Lider diplomasisinin Türkiye’nin dış politikasındaki önemine vurgu yaptı.
Altun, belirsizlik ve kaos çağında üniversitelerin rolünün önemine dikkat çekerek, öğrencilerin geleceğin Türkiye’sini şekillendirme iradesinin değerli olduğunu belirtti. Türk-Alman Üniversitesi’nin yeni akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap