Kategoriler: Haberler

Türkiye Turizm Sektöründe I. Çeyrek Raporu

Turizm Geliri Yüzde 5,4 Arttı

Turizm geliri, ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan I. çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 5,4 artarak 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu gelirin yüzde 21’i Türkiye’yi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşlardan sağlandı.

Ziyaretçi Sayısında Yüzde 10 Artış

Türkiye’den çıkış yapan ziyaretçi sayısı yüzde 10,1 artışla 9 milyon 10 bin 90 kişiye ulaştı. Bu ziyaretçilerin yüzde 21,6’sını yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu. Gecelik ortalama harcamalar incelendiğinde, Türkiye’den çıkan ziyaretçilerin harcaması 93 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların harcaması ise 64 dolar olarak belirlendi.

Harcanan Paraya Göre Kategoriler

I. çeyrekte turizm geliri içinde en çok harcama yeme içme kategorisine yapılırken, uluslararası ulaştırma ve paket tur harcamaları da dikkat çekti. Geçen yıla göre yeme içme harcamalarında yüzde 2,8, uluslararası ulaştırmada yüzde 11,8 ve paket tur harcamalarında yüzde 19,4 artış yaşandı. En çok tercih edilen seyahat amacı sırasıyla “akraba ve arkadaş ziyareti” (yüzde 31,3) ve “alışveriş” (yüzde 9,6) oldu.

Turizm Gideri Yüzde 11,3 Arttı

Yurt içinden çıkıp diğer ülkeleri ziyaret eden Türk vatandaşlarının harcamalarıyla oluşan turizm gideri, geçen yıla göre yüzde 11,3 artarak 1 milyar 779 milyon 649 bin dolar oldu. Bu harcamaların büyük kısmını kişisel harcamalar oluştururken, paket tur harcamaları da dikkate değerdi.

Yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısında yaşanan yüzde 18,4 artışla 2 milyon 449 bin 225 kişi oldu. Kişi başı ortalama harcamanın 727 dolar olduğu görüldü.

Benzer Haberler

Adidas: Spor ve Modanın İkonu

Adidas: Spor ve Modayı Buluşturan İkonik Marka Adidas, sadece bir spor markası değil aynı zamanda…

8 saat önce

Çaykur Rizespor’un Stadyumu Yenileniyor

Trendyol Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor, Çaykur Didi Stadı'nda büyük bir yenileme projesine başladı. Yenileme…

8 saat önce

Liverpool, Yeni Teknik Direktörünü Açıkladı: Arne Slot

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool, uzun yıllar takımı yöneten Jürgen Klopp'un ardından yeni teknik direktörünü…

8 saat önce

Süheyl Batum, Ali Koç’u Adli Süreçle Karşı Karşıya Bıraktı

Sarı-kırmızılı kulüpte başkan adayı olan Süheyl Batum, Fenerbahçe maçının ardından Ali Koç'u hedef aldı. Adli…

10 saat önce

En Uygun Kombi Tamiri Ücretleri

Kombi bakımı, kombinizin verimli ve güvenli bir şekilde çalışması için oldukça önemlidir. Düzenli bakım, kombinizin…

10 saat önce

Beşiktaş Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı ve Üyeleri İstifa Etti

Beşiktaş'ın Açıklaması Beşiktaş Kulübü, Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı Şahabettin Önkol ve kurul üyelerinin istifalarını…

11 saat önce