Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, seçim vaadi olarak sunduğu Halk Plajı‘nın açılışını 11 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirecek. Bingöl, seçim öncesi yaptığı saha ziyaretlerinde Tuzla Halk Plajı’nı komşularıyla buluşturacağına söz vermişti.
Plaj, Uzun Yıllar Hizmet Verdi Ancak Kapatılmıştı
Uzun yıllar Tuzlalılara hizmet eden plaj, önceki yönetim tarafından, yanına inşa edilen konut sitesine tahsis edilmişti. Eski AKP’li yönetim, plajın “sağlık ve hijyen kurallarına uygun olmadığı” gerekçesiyle kapatmıştı. Ancak inşaat şirketinin reklamlarında konutlar “denize sıfır” olarak pazarlanmış, kano, sörf gibi deniz sporları için ideal olduğu belirtilmişti.
Bingöl: “Toplumsal Bir Hakkın Yerine Getirilmesi”
Tuzla Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Eren Ali Bingöl‘ün göreve geldiği günden beri plajın tekrar açılması için çalıştığı belirtildi. Bingöl, Tuzlalıların hakkını, komşularına geri vererek denizi halkla tekrar buluşturdu. Bingöl, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Tuzla Kart sahiplerine özel indirimler ve ayrıcalıklar sunacaklarını belirterek, plajın keyfini çıkarmalarını sağlayacaklarını ifade etti.
Bingöl, “Tuzlalıların denizle buluşmasını sağlamak, sadece fiziksel bir ihtiyaç değil, aynı zamanda toplumsal bir hakkın yerine getirilmesidir. Halk Plajı’nın açılmasıyla, yurttaşlarımızın güzel anılar biriktireceği, birlikte vakit geçireceği bir mekân oluşturmuş olacağız. Bu projenin hayata geçirilmesinde Tuzla halkının desteği büyük önem taşıdı” dedi.