Haberler

Uzman Çavuş Maaşları 2020

Uzman Çavuş Maaşları 2020 birçok farklı unsura göre değişiklik göstermektedir. Derece ve kıdem yılının yanı sıra uzman çavuşlar için TSK ve MSB tarafından ödenen maaşlar her yıl yapılan maaş zamlarına ve hizmet bölgesine göre değişmektedir. Doğu bölgelerinde görev yapan personeller için operasyon ve diğer unsurlara bağlı olarak değişmekle birlikte ek ödemeler de yapılmaktadır. Bu yönüyle göreve yeni başlayan bir uzman çavuş için ortalama 4 bin 200 – 4 bin 500 TL arasında bir maaş ödemesi yapılmaktadır. Uzman çavuş maaşları 2020 söz konusu zamlara ve ek ödemelere bağlı olarak 6 bin TL’ye kadar çıkmaktadır.

Uzman Erbaş ve Uzman Çavuş Maaşları 2020 Ne Kadar?

Uzman erbaş ve çavuş maaşları sözleşmeli ve asıl kadrolar arasında değişiklik göstermektedir. Şayet sözleşmeli kadrolarda görev yapan personeller için bu kadro için 2 bin 500 TL’den az olmamak üzere 5 bin TL’ye kadar maaş ödemesi yapılır. Asıl kadrolarda görev yapan uzman çavuşlarda ise maaş oranları 6 bin TL ve üzerinde seyredebilir. Görev özelinde ve derecelere göre söz konusu maaş oranlarında da farklılıklar gözlemlenmektedir. Doğuda ve yurt dışında görev yapan uzman çavuşlar için belirlenen maaşlarda da farklı etkenlere göre değişiklikler görülmektedir. Aynı zamanda eş ve çocuk durumuna göre bu kişiler için farklı ödemeler yapılabilir.

Uzman çavuş maaşlarında derece ve görev niteliğine göre farklı maaş oranları belirlenmiştir. Bu neden her uzman çavuş için farklı maaş oranlarından bahsetmek mümkündür. Aynı şekilde emekli olunması halinde uzman çavuş rütbesinden hangi dereceden ve hangi hizmet yılı ile emekli olduğu dikkate alınarak farklı maaşlar ödenmektedir.

Emekli Uzman Çavuş Maaşları Ne Kadar?

Uzman çavuş emekli maaşı emekli olunan derece ve rütbelere göre değişmektedir. Askeriye bünyesinde görev yapan ve doğal yollardan emekliliğe hak kazanan uzman çavuşlar için söz konusu değişkenlere göre tazminat ve emekli maaşı hesaplamaları yapılmaktadır. Jandarma dahil olmak üzere görev yapılan komutanlık ve derecelere göre ayrıca hizmet yılı da dikkate alınarak uzman çavuş maaşları emekli olunan yıllara göre hesaplanmaktadır. Sınıf ve rütbelerine göre askeri personelin emekli maaşı ve ikramiye tutarları büyük oranda değişiklik göstermektedir. Buna göre:

  • 3/8 dereceden emekli olan uzman çavuş: 1.771 TL – 2 bin 125 TL
  • 2/1 derecen emekli olan uzman çavuş: 2 bin 089 TL – 2 bin 410 TL
  • 1/4 derecen emekli olan uzman çavuş: 2 bin 069 TL – 2 bin 483 TL

Olarak hesaplanmıştır. Ayrıca bu maaş oranlarına ek aylık dahil edilerek farklı oranlarda ödeme yapılmaktadır. Bu nedenle emekli olan uzman çavuşlar için belirlenen maaş oranlarında ciddi farklar görülebilir. Emekli olurken alınan emekli ikramiyesinde de benzer etkenler dikkate alınarak farklılıklar yaşanmaktadır. Emekli olunan derece ve hizmet yılına göre emekli maaşı oranlarında farklılıklar görülecektir.

Uzman Çavuş Nasıl Olunur?

Uzman çavuş olma şartları sağlanması halinde herkesin bu kadro için başvuru yapması mümkündür. Sözleşmeli olarak uzman çavuş rütbesinde askeriye bünyesinde kişilerin görev yapması mümkündür. Uzman çavuş olmak için en az ortaokul mezunu olmak şarttır. TSK ve MSB tarafından açılan sınavlara katılarak gerekli sözlü ve yazılı sınavlarda başarı gösteren adaylar eğitimin ardından uzman çavuş olarak göreve başlarlar. Uzman çavuşluk için gerekli şartların taşınması halinde herkes ilgili kadro için başvuru yapabilir. Uzman çavuş maaşları 2020 derece ve hizmet süreleri başta olmak üzere farklı unsurlara göre değişiklik göstermektedir.

Yorumları Gör

Benzer Haberler

Mersin’in Güzellik Dünyasında Parıltısı: Aşkın Kuaför

  Mersin'in göz kamaştıran güzellik dünyasında, adını altın harflerle yazdıran bir isim var: Aşkın Kuaför.…

3 dakika önce

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten Önemli Açıklamalar

GSYİAD Ödül Töreni'nde Konuştu Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 1905 GSYİAD'ın düzenlediği "Galatasaray'da Yılın Sporcusu" Ödül…

1 saat önce

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi’ne Hazırlanıyor

Ankara'da Hazırlıklar Devam Ediyor Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Milletler Ligi için…

1 saat önce

Euroleague Çeyrek Finalinde Panathinaikos AKTOR, Maccabi Playtika Tel Aviv’i Yendi

Panathinaikos AKTOR, Seriyi 2-2'ye Getirdi Euroleague çeyrek finalinde Yunanistan ekibi Panathinaikos AKTOR, deplasmanda İsrail temsilcisi…

1 saat önce

Bağışıklık Güçlendiricilerin Fiyatları

Bağışıklık Güçlendiricilerin Fiyatları Bağışıklık güçlendirici helal gıda ürünlerin fiyatları, içerdikleri bileşenlere, markalara ve ambalaj boyutlarına…

2 saat önce

Ankara’da Bıçaklı Saldırı: Kadın Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltına Alındı

Ankara'nın Sincan İlçesinde Kadına Yönelik Şiddet Olayı Ankara'nın Sincan ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda,…

3 saat önce