Kategoriler: Haberler

Xabi Alonso’nun Çalıştırdığı Bayer Leverkusen Almanya’nın Yeni Futbol Şampiyonu Oldu

Almanya Bundesliga’da Ezici Zafer

Xabi Alonso’nun çalıştırdığı Bayer Leverkusen, Bundesliga’da Werder Bremen’i 5-0 mağlup ederek Almanya’nın yeni şampiyonu oldu. Leverkusen, Pazar günkü maçta Bayern Münih ve Vfb Stuttgart‘ı geride bırakarak, tarihindeki ilk Bundesliga şampiyonluğunu elde etti ve Bayern Münih’in 11 yıllık şampiyonluk serisine son verdi.

Maç Detayları ve Skorlar

Maçta Victor Boniface, penaltıdan attığı golle 25. dakikada skoru açarken, Granit Xhaka 60. dakikada takımının ikinci golünü kaydetti. Florian Wirtz ise 68, 83 ve 90. dakikalarda hat-trick yaparak galibiyeti perçinledi.

Taraftarların Coşkusu ve Cadde İsim Değişikliği

Maçın ardından büyük bir coşku yaşayan taraftarlar, İspanyol teknik direktörleri olan Alonso’ya sevgilerini “Qué viva Espana” (Çok yaşa İspanya) şarkısıyla ifade ettiler. Bu başarıya atfen, Leverkusen’de bulunan Bismarckstrasse adlı cadde, taraftarların çıkartmalarıyla “Xabi-Alonso Caddesi” olarak geçici olarak değiştirildi. Ancak bu değişiklik kalıcı olması için resmi adımların atılması umuluyor.

Yasal Süreç ve Değişiklik Gerekliliği

Bu tür bir değişiklik için yasal bir sürecin izlenmesi gerekiyor çünkü şehir meclisinde alınan bir kararla artık caddelere bireysel isimler verilmesi yasaklanmış durumda. CDU’nun Leverkusen Belediye Meclisi lideri Stefan Hebbel, konunun tartışılmaya değer olduğunu vurgulayarak, bu tür değişikliklerin insanların kalplerine dokunduğunu belirtti.

Yeşiller Partisi ise, stadyum tribünlerinin Alonso’nun adını taşımasının daha uygun olacağını savunuyor. Konsey, Bayer 04 Leverkusen Fußball GmbH’nin başarısındaki ortak sorumluluklarını paylaşan isimlerin şehre fahri vatandaşlık verilmesi konusunda istekli olduğunu belirtti.

Benzer Haberler

Somali, Türkiye’nin Yardım ve İşbirliği Odak Noktası Haline Geldi

Türkiye'nin Somali'ye Yaptığı Yardımlar Artarak Devam Ediyor Somali, Türkiye'nin yeni gözdesi haline geldi. Türkiye, vatandaşlar…

12 dakika önce

İsrail, Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Sivil Yerleşimleri Yıktı

İsrail Ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı'nda Büyük Yıkıma Neden Oldu Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre,…

13 dakika önce

Adidas: Spor ve Modanın İkonu

Adidas: Spor ve Modayı Buluşturan İkonik Marka Adidas, sadece bir spor markası değil aynı zamanda…

10 saat önce

Çaykur Rizespor’un Stadyumu Yenileniyor

Trendyol Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor, Çaykur Didi Stadı'nda büyük bir yenileme projesine başladı. Yenileme…

10 saat önce

Liverpool, Yeni Teknik Direktörünü Açıkladı: Arne Slot

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool, uzun yıllar takımı yöneten Jürgen Klopp'un ardından yeni teknik direktörünü…

10 saat önce

Süheyl Batum, Ali Koç’u Adli Süreçle Karşı Karşıya Bıraktı

Sarı-kırmızılı kulüpte başkan adayı olan Süheyl Batum, Fenerbahçe maçının ardından Ali Koç'u hedef aldı. Adli…

12 saat önce