14 Mayıs’ta görülen duruşmada “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan tutuklu sanık S.B’nin avukatı Alperen D., müvekkilinin adil yargılanmadığını savundu.
Alperen D., duruşmada söz alarak, almabet “Türkiye Cumhuriyeti laik bir hukuk devletidir. Anayasada mahkemenin bağımsızlığı teminat altına alınmıştır. Dini simgelerle görev yapan mahkeme başkanı ve üyesini reddediyorum.” ifadelerini kullandı.
Mahkeme, avukatın reddihakim talebi almabet giriş üzerine ara kararını açıklayarak, avukatın talebinin sonuçlanıncaya kadar dosyada işlem yapılmamasına karar verdi ve duruşmayı 2 Temmuz’a erteledi.
Mahkeme heyeti, avukatın beyanı üzerine Ankara 1 No’lu Baro’ya alma bet şikayette bulunarak duruşmanın seyrini değiştirecek bir gelişme yaşandı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap