Kategoriler: Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Görüşmelerde Olumlu Gelişmeler Var

Yılmaz, Başkent Kulisi Programında Gündemi Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kanal 7’de canlı yayımlanan Başkent Kulisi programında gündemi değerlendirdi. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesini olumlu bulduğunu vurguladı.

Seçimsiz Dönem Türkiye İçin Tarihi Fırsat

Yılmaz, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Türkiye’nin tarihi bir fırsat yakaladığını belirtti. Ülke için önemli olanın siyasi rekabetçi işbirliği olduğunu vurgulayan Yılmaz, yeni anayasa, ekonomik reformlar, sosyal konular ve dış politika gibi alanlarda ortak çalışma gerekliliğini dile getirdi.

Enflasyonla Mücadelede 20 Puanlık Düşüş Bekleniyor

Yılmaz, enflasyonla mücadelede Orta Vadeli Program’ın kararlı şekilde uygulandığını ve enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını belirtti. Yaz aylarında enflasyonda düşüş beklediğini ve yıllık bazda 20 puanlık bir düşüş öngördüğünü ifade etti.

Yatırımların Artması Türkiye İçin Olumlu Bir İşaret

Kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımı yapmasının yanı sıra yatırımların Türkiye’ye gelmeye başladığını belirten Yılmaz, seçim süreçlerinin tamamlanmasıyla ülkede siyasi güven ortamının oluştuğunu ve bu durumun yatırımcı ilgisini artırdığını dile getirdi.

Tasarruf ve İstihdam Tedbirleri Önemli

Yılmaz, enflasyonla mücadelede tüm kesimlerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek gereksiz harcamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin geleceğini güçlendirmek için artan tasarrufların üretken alanlara yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Araç ve Bina Kullanımında Tasarruf Politikası

Araçların ve bina kullanımlarının da gözden geçirildiğini belirten Yılmaz, gereksiz harcamalardan kaçınılarak ve mevcut kaynakların verimli kullanılarak tasarruf sağlanacağını ifade etti. Kamuda yapılan harcamaların verimliliğinin artırılmasının önemine değindi.

Benzer Haberler

Galatasaray, Süper Lig’de Fenerbahçe Karşılaşmasına Hazır

Galatasaray, Süper Lig'de Liderlik Koltuğunda Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşmaya hazırlanıyor. Lider…

10 saat önce

‘Bitexen Giresunspor’da Yeni Başkan Emin Ertuğral Seçildi

Emin Ertuğral, Kulübün Yeni Başkanı Oldu Bitexen Giresunspor, 'Trendyol 1. Lig'den küme düşmesinin ardından kulüp…

10 saat önce

Polonya, Hollanda’yı 3-0 Mağlup Etti

Polonya Milletler Ligi'nde İkinci Galibiyetini Aldı Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Milletler Ligi organizasyonunun…

10 saat önce

Sevilla’nın Efsane İsmi Jesus Navas, Ömür Boyu Sözleşme İmzaladı!

Sevilla, Jesus Navas İle Ömür Boyu Sözleşme Yaptı İspanya LaLiga takımlarından Sevilla, kulübün efsane isimlerinden…

11 saat önce

Phil Foden Premier Lig’in En İyi Futbolcusu Seçildi

Phil Foden, 2023-24 Sezonunda Premier Lig'in Zirvesinde Manchester City'nin genç yeteneği Phil Foden, İngiltere Premier…

12 saat önce

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Basın Toplantısı Düzenleyecek

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Başkanlık Adaylığı Sürecine Dair Açıklamalar Yapacak Fenerbahçe Kulübü, başkan Ali Koç'un…

12 saat önce