Haberler

Diyetisyen Maaşları 2020

Diyetisyen Maaşları 2020 çalışılan kuruma ve kişisel yetkinliğe göre değişiklik göstermektedir. Diyetisyenler günümüzde özel sektör ve kamuda geniş bir iş imkanına sahiptir. Kamu bünyesinde görev yapan diyetisyenler yine devlet memuru statüsünde sayılacağı için bu kapsamda 4 bin – 6 bin TL arasında bir maaş alabilirler. Öte yandan özel sektörde çalışan diyetisyenler ise kuruma göre değişmekle birlikte 10 bin TL ve üzerinde bir maaş almaları da mümkündür. Kişinin kendini geliştirmesine ve görev yaptığı yerin kurumsallığına göre söz konusu maaş oranlarında farklılıklar yaşanmaktadır.

Kadrolu olarak devlet hastanelerinde veya kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak isteyen diyetisyenlerin KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) kapsamında ilgili puan türünden yeterli puanları almaları gerekmektedir. Diyetisyen maaşları 2020 bu yönüyle birçok açıdan farklılık göstermektedir.

Uzman Diyetisyen Maaşı Ne Kadar?

Uzman diyetisyen maaşı iki farklı değişkene göre farklılık göstermektedir. Uzmanlık alan bir diyetisyenin özel sektörde çalışması halinde alacağı ücretler çok daha yüksek olabilir. Ancak kamuda çalışan bir uzman diyetisyen için belirlenen maaşlar yine memuriyet esaslarına göre oluşturulmuştur. Bunun dışında uzmanlık halinde diyetisyen maaşlarında gözle görülebilir farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Diyetisyen unvanı ile kamuda çalışan kişiler için enflasyon ve diğer değişkenlere göre belirlenen zam oranları uygulanmaktadır.

Kamuda Çalışan Diyetisyen Maaşı Ne Kadar?

Devlet hastanesi diyetisyen maaşı ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan diyetisyenlerin maaşları arasında fark yoktur. Kamu kurumlarında görev yapan diyetisyenler için belirlenen maaşlar kıdem yılı ve dereceye göre değişiklik göstermektedir. Bu yönüyle devlet memurluğu için geçerli olan değişkenler aynı şekilde kamuda çalışan diyetisyenler içinde geçerlidir. Buna göre 2020 yılı için diyetisyen kadrosunda çalışan kişiler için belirlenen maaş oranları:

  • 8/1 derecesinde yeni başlayan diyetisyen: 4 bin 445 TL
  • 6/3 derecesinde 5 yıl deneyimli diyetisyen: 4 bin 504 TL
  • 4/2 derecesinde 10 yıl deneyimli diyetisyen: 4 bin 743 TL
  • 2/1 derecesinde 15 yıl deneyimli diyetisyen: 4 bin 935 TL
  • 1/4 derecesinde 25 yıl deneyimli diyetisyen: 5 bin 72 TL

Olarak hesaplanmıştır. Kamu kurumlarında çalışan diyetisyenler için belirlenen maaş oranları devlet memurlarına ilişkin gelen zamlara ve esaslara göre belirlenmektedir.

Özel Hastane Diyetisyen Maaşları 2020 Ne Kadar?

Diyetisyen maaşları özel hastane ve klinikler bünyesinde değişiklik göstermektedir. Kişinin çalıştığı kuruma bağlı olarak mesleğe yeni başlayan bir diyetisyen yetkinliğine bakılarak 2 bin 500 – 3 bin TL arasında maaş ile göreve başlayabilir. Ancak zaman içinde kişinin kendini geliştirmesine ve tecrübelerine bakılarak 5 bin – 10 bin TL ve üzerinde bir maaş söz konusu olabilir. Aynı şekilde kendine ait bir klinik açarak çalışan diyetisyenler içinde maaşları kazançlarına göre değişiklik gösterecektir. Diyetisyen maaşları 2020 bu yönüyle hizmet verilen alanlara göre değişiklik gösterecektir. Aynı zamanda prim vb. ek ödemelere göre de özel sektörde farklı oranlarda maaş ödemesi yapılabilir.

Emekli Diyetisyen Maaşı Ne Kadar?

Emekli diyetisyen maaşı emekli olunan derece ve niteliğe göre değişiklik göstermektedir. Kamu kurumlarından emekli olan bir diyetisyen için memuriyet esaslarına göre farklı oranlarda emekli maaşı ödemesi yapılmaktadır. Öte yandan özel sektörde çalışarak emeklilik hakkı elde eden bir diyetisyen içinde yine farklı oranlardan söz edilmektedir. Diyetisyen maaşları çalışma sırasında nasıl farklılık gösteriyorsa emeklilikte de benzer şekilde farklılıklar göstermektedir. Ancak kamu kurumlarından emekli olan diyetisyenler için emekli maaşları 3 bin TL civarında seyretmektedir. Dereceye ve diğer unsurlara göre bu oranlar değişebilir.

Benzer Haberler

Pınar Karşıyaka, Galatasaray Ekmas’ı İzmir’de Konuk Edecek

Ufuk Sarıca: "Kendi Evimizde Turu Geçmek İstiyoruz" Pınar Karşıyaka, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off…

8 saat önce

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın Hakeme Saldırısı Gündemde

Ali Çamlı'nın Hakeme Saldırısı Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Konyaspor maçında hakem Halil Umut Meler'e saldırmaya…

8 saat önce

Hatayspor Kulübü Başkan Vekili Aydın Toksöz’den Hakem Kararlarına Eleştiri

Hatayspor Kulübü Başkan Vekili Aydın Toksöz, hakem kararlarına sert bir şekilde eleştiri getirdi. İşte detaylar:…

8 saat önce

Fenerbahçe Beko, Aliağa Petkimspor’u Yenerek Yarı Finale Yükseldi

Fenerbahçe Beko, Play-off Çeyrek Finalinde Güçlü Performans Sergiledi Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi…

9 saat önce

Kayserispor-Konyaspor Maçında Hakem Tartışması

Kayserispor Başkanı Sahaya Girmek İstedi Kayserispor ile Konyaspor arasında oynanan maçta hakem Halil Umut Meler'in…

10 saat önce

Gençlerbirliği Başkanı Sungur: “Arda Güler’in Haklarından Neden Vazgeçtik?”

Osman Sungur, Arda Güler'in Fenerbahçe'ye Devri Hakkında Konuştu Gençlerbirliği'nin başkanı Osman Sungur, Real Madrid forması…

10 saat önce