Haberler

Komiser Maaşları 2020

Komiser Maaşları 2020 devlet memurları için her yıl belirlenen maaş zammı ve enflasyon oranlarına göre değişiklik göstermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan emniyet mensuplarının maaşlarına 2020 Ocak ayından itibaren %5,5 oranında zam oranı yansıtıldı. Yapılan son maaş zammının ardından en düşük polis memuru maaşı 5 bin 950 TL maaş ödemesi yapılıyor. Polis memuru kadrosunun bir üstünde yer alan komiser rütbesindeki polisler ile normal polis memuru arasında maaş açısından yüksek bir fark bulunmuyor. 2020 yılında 8/1 derecesinde bir komiser için 5 bin 675 TL ödeme yapılıyor. Ancak bu tutara ek ödemeler dahil edilmemiştir.

Diğer tüm devlet memurluklarında olduğu gibi polis ve komiserlik içinde belirlenen maaş oranları derece, kadro ve hizmet sürelerine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca komiser maaşları ve polis memuru maaşlarında görev yerine göre farklı oranlarda ek ödemeler yapılıyor. Aynı zamanda maaşlar arasında eş ve çocuk durumuna göre AGİ ödemeleri ile farklı oranlarda maaş farkları görülebilir.

2020 Güncel Polis Maaşları Ne Kadar?

Polis maaşları yapılan son zamların ardından Ocak 2020’de %5,5 oranında yansıtılmak üzere 5 bin 950 TL olarak belirlenmiştir. Ancak maaşlar arasında AGİ ve diğer ek ödemler ile birlikte ayrıca derece ve hizmet yeri ile süresine göre farklı oranlarda gerçekleşmektedir. Bu nedenle standart bir maaştan bahsetmek mümkün değildir. Hizmet süresi ve diğer etkenlere bağlı olarak değişen maaş farklarının ardından komiser ve polis maaşları arasında farklılıklar yaşanmaktadır. Buna göre 2020 yılı için belirlenen güncel polis maaşları:

  • 8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan: 5 bin 950 TL
  • 6/3 derecesinde 5 yıl deneyimli: 6 bin 200 TL
  • 4/2 derecesinde 10 yıl deneyimli: 6 bin 350 TL
  • 2/1 derecesinde 15 yıl deneyimli: 6 bin 500 TL
  • 1/3 derecesinde 20 yıl deneyimli: 6 bin 600 TL
  • 1/4 derecesinde 25 yıl deneyimli: 6 bin 700 TL

Olarak belirlenmiştir. Söz konusu maaş oranları derece, hizmet süresi ve diğer unsurlara göre değişiklik göstermektedir. Söz konusu hesaplamalar da ayrıca ek ödemeler de dahil edilmiştir.

Komiser Maaşları 2020 Ne Kadar?

Komiser maaşı ile polis memuru maaşları arasında yüksek farklar görülmez. 8/1 derecesinde göreve başlayan bir polis memuru ile hemen hemen aynı oranda maaş alan komiserler için ek ödemler dahil edilmeden hesaplanan oranlara göre 5 bin 675 TL olarak belirlenmiştir. Ek ödemler ve diğer değişkenlere göre komiser maaşlarında farklılıklar görülebilir. Hizmet yılı ve derece özelinde değişen maaş oranlarına göre EGM mensubu kişiler için ayrıca göreve hizmet yerine göre farklı tip ek ödemeler de yapılabilir. Bunun dışında çocuk yardımı ve eş yardımı gibi unsurlara göre farklı oranlarda ek ödemeler görülmektedir.

Komiser Nasıl Olunur?

Komiser olmak için iki farklı yöntem izlenebilir. Bunlardan ilki doğrudan PAEM bünyesinde eğitim görerek mesleğe komiser yardımcısı olarak başlanmasıdır. Bunun dışında ikinci olarak polis memuru olarak PMYO veya POMEM kapsamında göreve başlanmasının ardından gerekli şartların sağlanması ve sınavlardan başarılı olunması halinde komiser olarak polis memurlarının meslek içinde yükselmeleri de mümkündür.

İki farklı yöntem ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde komiser olarak görev yapılması mümkündür. Her iki durum için polislik mesleğine giriş için gerekli şartların sağlanması ve ilgili sınavlardan başarı sağlanması gerekmektedir. Komiser maaşları ve polis memuru maaşları arasında da farklı oranlarda değişiklikler görülmektedir. Komiserlik şartlarını sağlayan herkes başvurularını yapabilir.

Benzer Haberler

Bursa İnegöl’de Eski Eşine Bıçaklı Saldırı

Sezgin A., Eski Eşi Sevda Ç.'yi Bıçakladı Bursa İnegöl'de yaşanan olayda, Sezgin A. eski eşi…

16 dakika önce

VavaCars Fatih Karagümrük, Gaziantep FK’ya Yenilerek Süper Lig’e Veda Etti

VavaCars Fatih Karagümrük, Gaziantep FK'ye Yenilerek Kötü Sonla Süper Lig'e Veda Etti VavaCars Fatih Karagümrük,…

4 saat önce

Trabzonspor’un İlk Golünü Atan Efsane Futbolcu Osman Türk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Trabzonspor'un Efsanevi Futbolcusu Osman Türk, Son Yolculuğuna Uğurlandı Trabzonspor'un ilk resmi golünü atan ve aynı…

4 saat önce

Fransa Milletler Ligi’nde Bulgaristan’ı 3-1 Mağlup Etti

Fransa, Milletler Ligi'nde İlk Galibiyetini Aldı Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Milletler Ligi organizasyonunun…

4 saat önce

Premier Lig Şampiyonluk Yarışı ve Klopp’un Liverpool’a Veda Edişi

Manchester City'nin Zirvedeki Konumu Manchester City, üst üste dördüncü lig şampiyonluğunu kazanmak için zirvede yer…

5 saat önce

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas: “Küme Düşmekten Üzgünüz”

Kafkas: "Maçın İlk Yarısında Etkili Oynadık" VavaCars Fatih Karagümrük'ün teknik direktörü Tolunay Kafkas, Trendyol Süper…

6 saat önce