Kategoriler: Haberler

Evde Bakım Maaşı 2021 Ne Kadar Olacak?

Evde Bakım Maaşı 2021 Ne Kadar Olacak? Evde Bakım maaşı alan kişiler tarafından Evde Bakım maaşı  Ne Kadar Olacak? sorusu merak edilen sorular arasında bulunmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Evde Bakım Maaşı ile ilgili açıklama yaptı.

Devlet tarafından pek çok alanda yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım edilmektedir. Bu yardımlardan biri de evde bakım maaşı olmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca sağlanan evde bakım maaşı 2021 yılında artış gösterecektir.

Yeni yılın gelişiyle beraber asgari ücrete yapılacak zamla beraber evde bakım maaşı en başta olmak üzere verilen yardımların ücretleri de zamlanacak. Asgari ücret yükseliş gösterirken elbette enflasyon oranları da önem arz etmektedir.

2021 yılının gelişiyle beraber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlar arasında bulunan evde bakım maaşına 2020 yılı için yapılan zam miktarı oranında zam yapılacaktır. 2020 yılında evde bakım maaşı 1460 TL’den 1544 TL’ye yükseltilmişti. Evde Bakım Maaşı 2021 ise 1600 TL ile 1650 TL arasında bir miktarda verilecek.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde Bakım Maaşı ödemelerini e-devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranız ile e devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama yazıp karşınıza çıkan sayfada maaş ödemesiyle ilgili detaylara erişim sağlayabilirsiniz.

Ayrıca BAKIYE yazıp 4747’ye mesaj atarak bakiye takibinizi yapabilirsiniz. Mesaj gönderdiğiniz takdirde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilecektir.

Benzer Haberler

Stinga Enerji’nin Kömür Kurutma Çözümleri

Stinga Enerji kömür kurutma tesislerinde sağladığı yüksek verimlilik ve maliyet avantajı ile enerji sektöründe öne…

22 dakika önce

Riyad’da Bulunan Fidan, Filistin Başbakanı ile Görüştü

Fidan, Riyad'da Filistinli Yetkililerle Görüştü Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gazze konulu toplantılara katılmak üzere…

2 saat önce

İyi Parti’nin Kurultayı ve Sonuçları

İyi Parti'nin Kuruluşundan Günümüze Yolculuk 2017 yılında kuruluş aşamasında olan İyi Parti, dün Olağanüstü Kurultay'a…

2 saat önce

İsrail Yetkilileri, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Hamas Kararı Hakkında Endişeli

İsrail Yetkilileri Tutuklama Emri Hazırlığına Karşı İsrailli yetkililere göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Hamas ile çatışma…

2 saat önce

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç Yüksek Divan Kurulu Toplantısında Konuştu

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısında Adaylar ve Üyeler Bir Araya Geldi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali…

12 saat önce

West Ham United ve Liverpool Arasında Beraberlik

West Ham United, Liverpool'u 2-2 ile Durdurdu İngiltere Premier Lig'in 35. haftasında West Ham United,…

12 saat önce