Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle **53’üncü Sağlık Bakanı** olarak atanan Memişoğlu, görevine başladı.
Bakan Memişoğlu, göreve başlaması vesilesiyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine gelen Memişoğlu, mozoleye **çelenk** bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.
Beraberindekilerle Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Memişoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk asrını büyük bir gururla geride bıraktığımız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılı vizyonuyla milletimizin sağlığını korumak için çalışacağımıza, sağlık çalışanlarının bilgi ve özverileriyle sağlık sistemimizi dünya standartlarının üzerine çıkarmaya çalışacağımıza manevi huzurunuzda söz veriyorum. Yürüteceğimiz çalışmaların ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, zatıalinizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap