TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşmek üzere toplandı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında yapılan toplantıda, CHP’nin ‘AKP İktidarlarının Suriye ve Sığınmacı Politikalarının Ülkemizde Neden Olduğu Toplumsal Sorunların Araştırılması ve Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi’ önergesi ele alındı.
Önerge üzerine söz alan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunarak, sığınmacıların durumunu sorguladı. Bu sırada AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, CHP’nin Sığınmacı Raporu’ndaki ifadeleri gündeme getirerek karşı çıktı ve gergin anlar yaşandı.
CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Türkiye’nin sığınmacı politikasını eleştirirken, AKP’li milletvekilleri de karşı çıkarak tartışmaları derinleştirdi. Ardından AKP Kayseri Milletvekili Cahid Cıngı, olayları provokasyon olarak değerlendirirken, tartışmalar daha da alevlendi.
CHP’li Gergerlioğlu’nun sert ifadelerine AKP milletvekilleri tepki gösterdi ve meclis içinde sert tartışmalar yaşandı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşime ara verdi ancak önerge sonunda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu olaylar, Meclis’te yaşanan sığınmacı politikaları üzerine gergin anları bir kez daha gözler önüne serdi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap