SON GELİŞME
--:--:--
USD49,34EUR55,16ALTIN6.646,72Istanbul18° Sağanak3:36ÖĞLE'YEKALAN SÜRE
EKONOMİ

İşletmeler DOA Sistemine Ekim Sonu Teslim Olacak

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İşletmeler DOA Sistemine Ekim Sonu Teslim Olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Depozito Bilgi Yönetim Sistemi (DBYS) üzerinden kayıt işlemlerini tamamlaması gereken otel, restoran ve kafe işletmeleri için son tarihi ekim ayı sonu olarak belirledi. Bu işletmeler, birlikte çalışacakları yetkilendirilmiş saha operatörlerini de bu süre zarfında tayin etmek durumunda.

Ulusal entegrasyon sürecinin planlandığı gibi ilerlemesi, işletmelerin belirlenen takvime uymasına bağlı. Süre sonunda yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere mevzuat çerçevesinde idari yaptırımlar uygulanacak.

1-5 Temmuz tarihleri arasında 7 milyon 600 bin içecek ambalajı DOA makinelerine iade edildi. Sisteme kayıtlı kullanıcı sayısı 1,3 milyonu aştı. Kayıtlarını tamamlayan işletmelerdeki DOA logolu ambalajlar, yetkili operatörler tarafından toplanıp geri dönüşüm zincirine dahil ediliyor. Sisteme kazandırılan her DOA logolu ambalaj için işletmelere 20 kuruş teşvik ödemesi yapılıyor.

Ulusal Entegrasyon ve Teşvik Sistemi

Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Nurullah Öztürk, 1 Temmuz’da 81 ilde başlayan ulusal entegrasyon sürecinin tüm paydaşlarla geliştirileceğini belirtti. Öztürk, geri kazanılması hedeflenen ambalajların yaklaşık yüzde 65’inin otel, restoran ve kafelerde tüketildiğine dikkat çekti. İşletmeleri DBYS üzerinden kayıtlarını ve operatör seçimlerini vakit kaybetmeden tamamlamaya davet etti. Bu işbirliğiyle döngüsel ekonomi yolculuğunun ileri bir seviyeye taşınacağını vurguladı.

DOA Sistemi ile Türkiye’de yıllık yaklaşık 25 milyar içecek ambalajının geri kazanılması ve ekonomiye 30 milyar lira katkı sağlanması hedefleniyor. İlk aşamada geri kazanım oranının yüzde 50, sistem olgunlaştıkça ise yüzde 80’e ulaşması amaçlanıyor.

Benzer Haberler

Tümü
Altın Kilogram Fiyatı Gün Sonunda Yüzde 0,6 Arttı
Altın Kilogram Fiyatı Gün Sonunda Yüzde 0,6 Arttı
Yapay Zeka Endişeleri ve Orta Doğu Gerilimi Küresel Piyasaları Sarstı
Yapay Zeka Endişeleri ve Orta Doğu Gerilimi Küresel Piyasaları Sarstı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Merkez Bankası Başkanı Karahan Fon Çıkışlarının Mevduata Yöneldiğini Açıkladı
Merkez Bankası Başkanı Karahan Fon Çıkışlarının Mevduata Yöneldiğini Açıkladı
Türkiye’nin Komşularına İhracatı 20.9 Milyar Dolara Ulaştı
Türkiye’nin Komşularına İhracatı 20.9 Milyar Dolara Ulaştı
Bakan Uraloğlu: Kent İçi Raylı Sistemler 3,25 Milyar Yolcuya Hizmet Verdi
Bakan Uraloğlu: Kent İçi Raylı Sistemler 3,25 Milyar Yolcuya Hizmet Verdi
İŞ dünyasının Doğru Adresi
O İş Bu İş

Reklam & İşbirliği : [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları OİŞ BU İŞ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması