
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte yeni mesken tüketim sınırını belirleyen Kurul Kararı’nı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımladı. Buna göre, 1 Ocak 2027 tarihinden itibaren geçerli olacak mesken aboneliği için yıllık 3 bin kilovatsaatlik bir üst sınır belirlendi.
Yeni düzenleme, kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler ile mesken olarak kullanılan müstakil binaları kapsıyor. Apartmanlar, apartman içindeki bağımsız bölümler, konut kooperatifleri ve konut siteleri de bu kapsamda değerlendirilecek.
Söz konusu yerlerin kalorifer, asansör, hidrofor, merdiven otomatiği ve kapıcı dairesi gibi ayrı sayaçla ölçülen ortak kullanım alanları da yıllık 3 bin kilovatsaatlik sınıra tabi tutuldu.
EPDK kararı, farklı tüketici grupları için de ayrı sınırlar belirledi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kurulan geçici barınma merkezleri ile köylerde içme suyu temini ve dağıtımı amaçlı kullanılan tesisler, diğer tüketiciler ve tarımsal faaliyetler grubu için yıllık 150 milyon kilovatsaatlik bir limit getirildi.
Kalan diğer tüketici grupları için ise yıllık 15 bin kilovatsaatlik bir üst sınır uygulanacak.






















Reklam & İşbirliği : [email protected]