Adana’da yaşayan G.L. ve K.L. çifti, evlilik birliklerinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle karşılıklı boşanma davası açtı. G.L, eşi K.L’nin kendisinden habersiz kredi çekerek borçlandığını ve eve haciz gelmesine sebep olduğunu iddia etti.
Yerel mahkemenin boşanmaya karar vermesinin ardından dosya Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nin onayından sonra Yargıtay’a taşındı. Yargıtay, G.L.’nin kusur belirlemesi, maddi tazminatın miktarı, nafakaların miktarı; K.L.’nin ise kendi davasının reddi yönünden yaptığı temyiz başvurusunu inceledi.
Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, boşanmaya sebep olan olaylarda kişilik hakkı saldırıya uğrayan tarafın kusurlu olandan manevi tazminat isteyebileceğini belirtti. K.L.’nin eşinden habersiz kredi çekip, eve haciz gelmesine neden olduğu için tam kusurlu olduğuna hükmeden Yargıtay, tazminat ödemesi gerektiğini karara bağladı.
Yargıtay’ın kararında, “Eşinden habersiz borçlanarak ve kredi çekerek hakkında icra takibi yapılmasına ve eve haciz gelmesine sebebiyet veren erkek tamamen kusurlu olup, bu davranışları aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir” ifadelerine yer verildi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap