Türk halterciler Burcu Alıcı ve Duygu Alıcı, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda önemli başarılar elde etti. Burcu Alıcı, 55 kiloda hem koparma hem de silkmede bronz madalya kazandı. Bu başarısıyla hem Türkiye’yi gururlandırdı hem de kendi kategorisindeki en iyi sporcular arasına girdi.
Duygu Alıcı ise 49 kiloda koparmada gümüş madalya kazanarak Türk halter takımına bir diğer önemli madalyayı getirdi. Kardeşiyle aynı organizasyonda madalya kazanmanın mutluluğunu yaşayan Duygu Alıcı, büyük bir performans sergileyerek Türkiye’yi gururlandırdı.
Burcu Alıcı, turnuvanın ardından yaptığı açıklamada, ilk kez büyükler kategorisinde mücadele ettiklerini ve hedeflerine ulaştıklarını söyledi. İkiz kardeşi Duygu ile aynı şampiyonada madalya kazanmanın hayalini kurduklarını belirten Burcu Alıcı, birbirlerini destekleyerek başarılı bir performans sergilediklerini vurguladı. Kendisini tribünde Türk bayrağı açarak destekleyen ailesine teşekkür eden Burcu Alıcı, daha büyük başarıların geleceğine inandığını söyledi.
Duygu Alıcı ise kardeşiyle birlikte daha büyük başarılar elde etmek istediğini ifade etti. Öncelikle Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmayı hedeflediğini belirten Duygu Alıcı, daha sonra 2028 Olimpiyat Oyunları’na gitmeyi istediklerini söyledi. Elde edilen başarıda ailesi ve antrenörlerinin büyük emeği olduğunu vurgulayan Duygu Alıcı, madalyalarını onlara adamak istediğini dile getirdi.
Kadın Milli Halter Takımı Başantrenörü Ferhat Coşkun, ikiz kardeşlerin önemli bir gelişim gösterdiğini belirterek, gelecekte Türkiye’ye çok madalya kazandıracaklarına inandığını söyledi. Coşkun, Burcu ve Duygu Alıcı’nın birlikte çalışmalarının, başarılarının temelinde büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.
Türk halterciler Burcu ve Duygu Alıcı, Avrupa Şampiyonası’nda elde ettikleri başarılarla kendilerini ve ülkelerini gururlandırdı. İkiz kardeşlerin gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inanılıyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap