AFAD ve Mersin Valiliği koordinasyonunda Türk Kızılay ve 12 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Sudan için yardım çalışması başlatıldı. Toplamda 2 bin 955 tonluk yardım malzemeleri, rıhtımdaki “Sea Horse” adlı gemiye yüklendi.
AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, bugün 3 bin tona yakın malzemeyi Gazze’ye göndermek için bir araya geldiklerini belirtti. Gazze’ye ulaştırılmak üzere bu yıl içerisinde 30 bin ton unun karara bağlandığını vurgulayan Taşdelen, 9 sevkiyatla bu yardımların gerçekleştirileceğini ifade etti.
Taşdelen, Türkiye’nin dünyanın her yerinde din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanlığın yanında durmaya devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin Sudan ve Gazze gibi yakın coğrafyalardaki sıkıntılara çözüm bulmak ve yardımlaşmak için büyük çaba sarf ettiğini vurguladı.
Gemi, dualar eşliğinde Port Sudan Limanı’na uğurlandı. Törene Vali Yardımcıları, AFAD İl Müdürü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Türkiye, yardım çalışmalarıyla bölgedeki insanlara umut olmaya ve yardım elini uzatmaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap