Türkiye, Yunanistan’da başlayan orman yangınlarıyla mücadelede yardım teklifinde bulundu. Başkent Atina yakınlarındaki yangınlar nedeniyle Türkiye, Yunanistan’a iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde hareket ederek Yunanistan’a yardım teklifini iletti. Türkiye’nin, kendi topraklarında büyük bir yangın olmaması nedeniyle komşu ülkeye destek sağlayabileceği belirtildi.
Yunanistan’ın başkenti Atina’nın doğusundaki Varnava bölgesinde başlayan yangınlar nedeniyle 9 köy ve 2 hastane tahliye edildi. Sağlık ihtiyaçlarının artması üzerine bazı hastaneler yüksek alarm durumuna geçti.
Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, hava koşullarının perşembe gününe kadar orman yangınları için risk oluşturduğunu belirtti. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı, ülkenin yarısının “kırmızı alarm” altında olduğunu açıkladı.
Türkiye’nin yardım teklifi, Yunanistan’daki yangınlarla mücadelede önemli bir destek olarak karşılandı. İki ülke arasındaki işbirliği, acil durumlarda gösterilen dayanışmanın bir örneği olarak dikkat çekti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap